Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я

17 травня 2019

Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я відзначають у нашій державі кожної весни. Цього року 11-17 травня низку цікавих акцій влаштовують по всій державі, і Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини теж вирішив приєднатись.

Репродуктивне здоров’я – це можливість зачати, виносити і народити здорову дитину. Його збереження – завдання і жінки, і чоловіка, хлопчика та дівчинки. Кожна вагітність повинна бути бажаною, а батьки майбутньої дитини – здоровими.

Стан репродуктивного здоров’я багато в чому визначається способом життя людини, відповідальним ставленням до власного здоров’я, а також рівнем її інформованості з питань репродуктивного здоров’я, можливостей його збереження та реалізації репродуктивних прав.

16.05.2019 року 41 група ФСПО проводила акцію до тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Допоміжними матеріалами та листівками з інформацією допомогла Громадська організація «Асоціація ЛГБТ «Ліга»».

У ході акції студентам нашого університету була надана інформація про репродуктивне здоров’я, а також усім охочим були роздані буклети, листівки та контрацептиви.