Традиційна екскурсія викладачів факультету соціальної та психологічної освіти до мальовничого села Сахнівка

5 грудня 2017

Учитель, який передає дитині

лише знання – це ремісник,

той, хто виховує характер –

справжній митець своєї справи…

                                     Софія Русова.

Олександр Антонович Захаренко – це видатний педагог-гуманіст, Заслужений учитель України, народний учитель, академік АПН України,.

А чи кожен знає, що авторська школа, директором якої був Олександр Антонович, знаходиться в нашій Черкаській області, Корсунь-Шевченківському районі, в селі Сахнівка? Тому для викладачів факультету соціальної та психологічної освіти вже стало традицією екскурсія до цього мальовничого села.

Зустрічали викладачів директор школи Рибалка Іван Леонідович та учні-екскурсоводи, які провели цікаву екскурсію, територією школи. Було відвідано 5 центрів: навчальний, виховний, центр молодших школярів та трудовий центр. Особливе враження отримали викладачі від  навчально-матеріальної бази, адже Олександр Антонович був ініціатором багатьох незвичайних справ: спорудження фонтану «Колосок», створення шкільного народного Музею, планетарію, обсерваторії, оранжереї, будівництво Палацу здоров’я з басейном, обладнання виробничих майстерень, теплиці, спорудження «Криниці Совісті» та Музею миру і дружби народів – і все це вдало функціонує і нині.

Викладачі відвідали шкільний дендропарк, в якому функціонує клумба «Здоров’я», де учні вирощують різноманітні лікарські рослини, з яких виготовляється лікувальний чай «Букет Надросся».

Загалом викладачі залишилися задоволені поїздкою та  з  гарними враженнями повернулись до навчального процесу.


Фото новини: