Тренінг для експертів з акредитації освітніх програм

11 жовтня 2019

7-8 жовтня відбувся тренінг для експертів з акредитації освітніх програм. Майданчиком для тренінгу став Донецький національний університет імені Василя Стуса.

Цей захід став одним з серії регіональних тренінгів, присвячених формуванню культури якості у вищій освіті й нової системи акредитації.

На тренінгу були присутні: заступник голови, член Національного агентства із абезпечення якості вищої освіти Наталія Вадимівна Стукало і фахівець відділу по робоіт х експертами секретаріату Національного агентства із абезпечення якості вищої освіти Людмила Шеверун. Наталія Стукало презентувала нову парадигму акредитації та своєю натхненною промовою створила атмосферу довіри і плідної співпраці.

Програма тренінгу передбачала грунтовну попередню підготовку: ознайомлення з нормативною базою з акредитації, проходження онлайн-курсу “Експерт з акредитації освітніх програм”, складання підсумкового тесту. Очний тренінг був спрямований на здобуття практичних навичок майбутніми експертами.

Упродовж двох днів програма заходу була насиченою:

– опрацювання звіту про самооцінювання і робота з ідентифікації фактів і доказів за критеріями;

– складання плану візиту і розподіл ролей у групі експертів;

– підготовка до візиту експертної групи і проведення виїздної експертизи;

– симуляції зустрічей експертів з науково-педагогічними працівниками і студентами, під час яких кожен учасник відчув себе у кожній з троьох ролей;

– складання звіту експертної групи;

– робота з кейсами.

Значна увага була приділена етичним питанням і особливостям поведінки експертів під час виїзної експертизи, а також процедурним моментам.

У підсумку учасники тренінгу отримали важливі знання і досвід. Попереду сертифікація і входження до реєстру експертів з акредитації освітніх програм.


Фото новини: