Тренінг до міжнародного дня сім’ї

16 травня 2017

Сім’я, шлюб, діти є невід’ємними цінностями кожного суспільства. Сучасна молодь визнає цінність сім’ї, сімейного способу життя, відповідально ставиться до створення власної родини, прагне забезпечити матеріальну базу для її існування. Відсутність позитивних зразків для статево-рольового становлення, чоловічої та жіночої ідентифікації, гармонійної взаємодії в середині сім’ї негативно відбивається на функціонуванні молодих сімей і є чинником розпаду шлюбно-сімейних структур. А особливої уваги потребують cімї студентів з інвалідністю.

Саме тому до міжнародного дня сім’ї, який відзначають 15 травня, гендерним Центром було проведено тренінг «Підготовка молоді до сімейного життя» для членів Центру соціальної та освітньої  інтеграції «Без бар’єрів».

Підготовка студентської молоді до сімейного життя – це цілеспрямований процес формування особистості сім’янина, що передбачає засвоєння знань та вироблення умінь, які дають змогу реалізовувати основні функції сім’ї, а також розвиток якостей, що забезпечують виконання подружніх та батьківських ролей.