УКРАЇНСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ ЦЕНТР «МОЛОДА ГВАРДІЯ» МАЙДАНЧИК ДЛЯ УДОСКОНАЛЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

21 липня 2017

У рамках реалізації спільного проекту кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Уманського державного університету імені Павла Тичини та державного підприємства «Український дитячий центр „Молода гвардія”» зі створення соціально-педагогічного майданчика в умовах оздоровлення та відпочинку студенти факультету отримали можливість здійснювати соціально-педагогічну роботу в тимчасовому колективі.

Враженнями про роботу в «Молодій гвардії» поділилася студентка факультету Заєць Тетяна Олександрівна.

Коли отримала шанс, який випадає один раз в житті, спробувати себе в ролі вожатого в найкращому таборі «Молода гвардія», то надзвичайно хвилювалася.

Згадуючи свою першу зміну у таборі «Сонячний» я пам’ятаю, що було дуже важко працювати в насиченому ритмі табору. Але здолати перші труднощі, призвичаїтися до вимог адміністрації, знаходити індивідуальний підхід до дітей допомогли колеги. Саме у таборі я зрозуміла, що успішність роботи вожатого багато в чому залежить від уміння працювати в тандемі із іншими, виручати та розуміти їх.

За період роботи в таборі я навчилась проводити екскурсії, писати сценарії загонових і таборових справ, складати розважальні програми для дітей, навчилась вигадувати ігри, вести документацію та ще багато того, що має вміти кожен вожатий у таборі.

Кожного дня я вчилась краще працювати, швидше розуміти дітей навіть без слів, допомагати їм і підтримувати, щоб змінити їхнє життя на 21 день зміни, а, можливо, на завжди.

Пропрацювавши уже більш як півроку, можу сказали, що діти можуть нас з вами навчити багатьом речам. Вони навчили мене радіти життю, яким би воно не було, ніколи не зневірятися, вірити в себе.

Робота в дитячому центрі «Молода гвардія» змінила мене в кращу сторону. До цього я боялась виступати перед аудиторією, зараз – запросто. Раніше я відчувала труднощі при написанні статей, сценаріїв і т. д., а зараз це приносить мені задоволення.

Щоб бути вожатим, потрібно бути модним, сучасним, щирим, веселим, відкритим, чесним, постійно розвиватись у всіх напрямах. Лише тоді заслужите повагу та довіру дітей та колег.

Я люблю свою роботу тому, що я знайомлюсь з чудовими дітьми, вони приносять в життя оригінальність, неповторність. І так приємно бачити ті зміни, що з ними відбуваються за час, який ми провели разом. Вдячність у очах дітей та їхніх батьків гріє душу як ніщо інше у світі. І коли діти кажуть, що люблять і ніколи не забудуть – віриш у це, бо у самої на душі таке ж відчуття.