Участь у науково-практичному семінарі «Сучасні педагогічні технології та форми освітньо-виховної роботи з дітьми у закладах освіти»

12 листопада 2019

6–7 листопада 2019 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини спільно з державним підприємством «Український дитячий центр «Молода Гвардія» було проведено науково-практичний семінар «Сучасні педагогічні технології та форми освітньо-виховної роботи з дітьми у закладах освіти». Активну участь у роботі семінару взяли студенти факультету соціальної та психологічної освіти.

Завдяки «Ярмарці якостей», яку провели представники табору «Молода гвардія», студенти дізналися, які вимоги висуваються до педагога-організатора. Зокрема, було акцентовано увагу на таких якостях як активність, адаптивність, відповідальність, впевненість, цілеспрямованість, витривалісь, уважність, дружелюбність та ерудиція.

Потім студенти долучилися до проведення вправ на знайомство, згуртування дитячого колективу, вчилися вибирати актив. Ці вміння в майбутньому студентам стануть у нагоді при роботі з різними категоріями населення. Використовуючи методику «Броунівський рух» учасники навчалися об’єднуватися в пари, групи та команди.

Другий етап практичної програми семінару передбачав роботу в командах, де студенти вчилися працювати над створенням назви команди, девізу, пісні. Змагальний дух команди продемонстрували на спортивному майданчику під час проведення інтелектуального марафону «Я знаю все».

Другий день ігрової програми розпочався з презентації домашнього завдання, яке команди отримали напередодні. Під час виконання завдання студенти продемонстрували командну роботу та вміння взаємодіяти з аудиторією.

Згуртуванню команди, формуванню вміння розподіляти обов’язки, нести відповідальність за доручену справу, проявляти творчість сприяла квест-гра «Педагогічний калейдоскоп».

Учасники семінару також отримали можливість ознайомитися з організаційними засадами функціонування Всеукраїнської школи педагога-організатора. Студенти були запрошенні пройти дистанційний курс навчання.

Переконанні, що ті знання, вміння та навички, які отримали студенти факультету соціальної та психологічної освіти під час участі в науково-практичному семінарі, стануть гарним підґрунтям для формування професійної компетентності.


Фото новини: