Участь у XVI Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому середовищі у світлі реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю»

1 грудня 2016

0

Представники ради молодих вчених факультету соціальної та психологічної освіти доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Майя Перфільєва та викладач ціє ж кафедри Алла Войтовська взяли участь у XVI Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому середовищі у світлі реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю», що відбулася у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» (м. Київ).

Мета конференції: інтеграція зусиль вчених, освітян, підприємців, промисловців та громадських діячів для обговорення та розв’язання широкого кола проблем навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому просторі.

1

2

3

У рамках конференції була передбачена робота таких секцій:

  • Освітня та соціальна інклюзія людей з інвалідністю: міждисциплінарний підхід.
  • Психолого-педагогічні основи професійного становлення та самореалізації молоді в інклюзивному освітньому середовищі.
  • Медична, фізична та спортивна реабілітація людей з інвалідністю.
  • Актуальні проблеми працевлаштування людей з інвалідністю.
  • Правові та організаційні засади формування та розвитку інклюзивного освітнього середовища.
  • Інноваційні технології продуктів дієтичного харчування спеціального призначення.
  • Інформаційно-комунікаційні технології  інклюзивного навчання.
  • Наукові напрями дизайну безбар’єрного архітектурного середовища.

4

5

Під час обговорення основним питанням стало виконання принципів Конвенції про права осіб з інвалідністю на усіх рівнях. На жаль, незважаючи на включення українського суспільства у процес розуміння потреб людей з інвалідністю, багато завдань залишаються невирішеними. Та завдяки свідомим громадянам, активним людям з інвалідністю, освітянам та науковцям ми можемо бути впевненими, що хоч і невеликими але впевненими кроками наше суспільство у недалекому майбутньому можна буде назвати відкритим для всіх.

6

7