Участь у XVII Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому середовищі у світлі реалізації Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю»

28 листопада 2017

У рамках діяльності Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» вже стало традицією щорічно брати участь у Міжнародній конференції «Актуальні проблеми навчання та виховання людей в інтегрованому освітньому середовищі у світлі реалізації Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю», яка проводиться у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» в м. Київ. Близько 320 учасників було зареєстровано з багатьох куточків України та світу, і серед них і представники нашого університету, зокрема факультету соціальної та психологічної освіти.

Слово для привітання взяв Президент Університету «Україна», академік НАПН України, доктор технічних наук, професор Таланчук Петро Михайлович, звернувши увагу на те, що кількість осіб з інвалідністю щорічно збільшується і суспільство має створити всі умови для повноцінної соціалізації кожної особистості. У своїй промові не обійшов увагою і болючі питання, які стосуються дотримання та реалізації основних положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.

У рамках співпраці з університетом «Україна» від Асоціації «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму», співзасновником якої є і наш університет, було висловлено подяку і нагороджено грамотами викладачів закладу за активну участь у спільному створенні інклюзивного середовища в Україні. Доповідачами було піднято і розглянуто актуальні питання сьогодення, які стосуються навчання і виховання, комплексної реабілітації, правового захисту та працевлаштування осіб з інвалідністю в Україні на за її межами.

Традиційно було організовано виставку наукової літератури та продуктів здорового харчування, що дало змогу присутнім познайомитися з останніми розробками у цих галузях. На завершення конференції було підведено підсумки роботи, ухвалення резолюції і вручення сертифікатів учасників.