Учітесь, читайте, міркуйте!

6 жовтня 2017

3 жовтня на факультеті соціальної та психологічної відбулася уже третя відкрита лекція в рамках діяльності  VII зміни Національно-патріотичного табору для студентської молоді «Дія».

Лекцію ми вирішили присвятити читанню і популяризації літератури серед молоді.  В якості лекторів виступали  представники Уманської бібліотеки філіалу №1, а саме завідуюча бібліотекою Семенюк Валентина Іванівна та бібліотекарі Циктор Ольга Олександрівна та Пилипенко Катерина Володимирівна.

Всім відома істина, що у всі часи бібліотеки були осередками, де зберігається пам’ять поколінь, де надбання людства готові до того, аби їх сприймали нинішні покоління і ставали мудрішими завдяки книжкам, набували знань і вчилися шанувати і примножувати культурні, наукові традиції і гуманістичні цінності. Тож, сьогодні перед студентами відкрився таємничий і надзвичайно цікавий світ бібліотечного життя.

Лекція була побудована таким чином, що студенти змогли почути історію розвитку  бібліотеки, а також побачити те,  як виглядали найперші  книги. Бібліотекарі розповідали цікаві факти з історії, продемонстрували для студентства найстаріші, найбільші і найкрасивіші бібліотеки світу. Особливий наголос був зроблений на сучасній українській літературі, адже серед молоді існує стереотип, що бібліотека це місце, де зберігається лише наукова література і немає зовсім нічого цікаво, але це зовсім не так, адже наша бібліотека має надзвичайно великий фонд літератури і безліч примірників зовсім нових книг.

 

Читання – це в якісь мірі також мистецтво. Мистецтво до якого може долучитися кожний бажаючий. Саме в книзі ми можемо знайти відповіді на безліч запитань. Тож, маємо надію, що кількість бажаючих пізнати цікавий світ книги після захоплюючої лекції стало набагато більше!