Шановні абітурієнти!!! Запрошуємо Вас на навчання за спеціальністю «Психологія»

16 червня 2019

Психолог у цивільній авіації

Шановні абітурієнти!!! Запрошуємо Вас на навчання за спеціальністю «Психологія». Після закінчення закладу вищої освіти випускники мають широкий спектр галузей для працевлаштування. Сьогодні ми хотіли Вас познайомити з роботою психолога у цивільній авіації.

У чому ж полягає діяльність психолога в системі цивільної авіації, а саме, що працює в групі психологічного аналізу людських ресурсів? Перш за все, в проведенні психологічної бесіди з кандидатами на посаду бортпровідника. Психолог повинен визначити психологічну готовність кандидата до роботи в системі обслуговування авіапасажирів, а також в екстремальних умовах ризику для життя. Бесіди проводяться не тільки з охочими бути бортпровідниками, а й з уже працюючими фахівцями.

Інший важливий напрямок діяльності психолога-практика полягає в консультаційній роботі. Найпоширеніші теми консультацій – це виробничі конфлікти (зокрема, з керівництвом), сімейні відносини, а також проблема професійної адаптації співробітників до нової професії, до нових умов праці. Проблеми, навіть особистого характеру, негативно впливають на якість праці співробітників, тому важливе завдання психолога полягає в тому, щоб допомогти їм впоратися зі своїми труднощами. Крім цього, у межах практичної роботи психолог може вести наукові дослідження.

Кінцева мета психологів полягає в тому, щоб підняти на більш високий рівень продуктивність праці як рядових співробітників, так і керівників авіакомпанії. Саме тому першочерговим завданням психологів є: створеннякритеріїв професійної придатності різних категорій працівників на борту літака, навчання працівників служби сервісу основам психології міжособистісного спілкування, дослідження взаємовідносин в групі співробітників і їх впливу на якість обслуговування пасажирів (сервісу).

Система цивільної авіації – це нова перспективна галузь, що надає молодим фахівцям-психологам великі можливості для застосування своїх сил і реалізації творчих планів. Додатковими аргументами на користь вибору цієї сфери професійної діяльності (психолога в системі цивільної авіації) може виступати досить висока для практичного психолога заробітна платня, а також можливість користуватися пільгами, наданими авіакомпанією своїм співробітникам.

 

Для отримання додаткової інформації звертайтеся за номерами:

096-625-85-95 (Міщенко Марина Сергіївна)

093-056-50-97 (Лівандовська Інна Антонівна)