Ім’я Тичини в нашій пам’яті

27 лютого 2019

Нещодавно  на факультеті соціальної та психологічної освіти   співробітниками   Центру педагогічного краєзнавства подвійного підпорядкування МОН та НАПУ був проведений  літературно-тематичний захід  «Йому судилась доля генія…», присвячений   вшануванню  творчості  Павла  Тичини.

Відповідно до наказу  Міністерства освіти УРСР №220 від 7 жовтня 1967 року «Про увічнення  пам’яті П.Г.Тичини»  Уманський  державний  педагогічний університету  названий іменем  Павла Тичини.  Його ім’я вже не одне десятиліття є популярним брендом і добрим оберегом для нашого  навчального закладу.

 Колектив  університету і нині  живе  із його пророчим повчанням: «Ти чуєш, як життя зове?  Епоха лиш того пригорне, хто сам з епохою живе». Сьогодні, як ніколи, актуальними для нас є слова геніального українця.

Модератор заходу Полєхіна Вікторія Миколаївна   – кандидат педагогічних  наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  знаходила переконливі аргументи  про  незаперечний авторитет, сяйливе слово і   велич Павла Тичини.  Звичайно, вражає розмаїття  його перекладацьких інтересів, неперевершений  музичний талант та непрості реалії життя в умовах панування репресивного сталінського режиму.

Непідробне захоплення в учасників   заходу  викликали виступи студентів факультету  Дєвілєнівої Вікторії та  Ткаченко Роксолани,  які читали поезію неперевершеного Тичини.

Поет. Публіцист. Критик і історик літератури. Перекладач. Редактор. Видатний громадський і державний діяч. Академік. Лауреат. Депутат. Міністр. І все це одна людина – Павло Григорович Тичина.


Фото новини: