ІХ Відкритий Всеукраїнський фестиваль творчості осіб з інвалідністю «Дніпровські хвилі»

18 травня 2017

Для людини з талантом і любов’ю до праці не існує перешкод

Людвіг Бетховен

Вперше представила м. Умань на ІХ Відкритому всеукраїнському фестивалі творчості осіб з інвалідністю «Дніпровські хвилі» студентка ФСПО – Тетяна Дзюба

11-12 травня у м. Канів відбувся ІХ Відкритий всеукраїнський Фестиваль творчості осіб з інвалідністю «Дніпровські хвилі». Вперше представляла Умань, зокрема Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Тетяна Дзюба – студентка факультету соціальної та психологічної освіти, активна учасниця Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без барʼєрів».

Програма Фестивалю першого дня містила представлення робіт учасників у кількох блоках. Крім поетичної, художньої творчості та хореографії свої таланти виконавці представляли і у секторі народного мистецтва. 

Тетяна – справжня майстриня, яка однією рукою може створити неперевершений, різнобарвний світ з бісеру. На фестивалі вона брала участь у конкурсі «Народна творчість» і представляла частину своїх напрацювань. Це і лики святих, і міфічні зображення, вишите бісером жіноче вбрання та аксесуари.

Її роботи зацікавили як учасників, так і запрошених гостей. З цікавістю знайомилися з роботами і представники засобів масової інформації, які не могли не поставити  запитання: «Яким чином, як Ви це створюєте?».

Цей блок представляли багато досвідчених майстрів і Таня достойно зайняла місце серед цих талановитих людей.

Після огляду виставки гості стали свідками дивовижного дійства – коли люди, про яких говорять «обмежені», представляли свої необмежені можливості.

Своїми враженнями поділилася координатор Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без барʼєрів», канд. пед. наук, доцент Майя Перфільєва: «Для нас це велика честь представляти наш університет, зокрема факультет соціальної та психологічної освіти, на такому рівні. Адже господиня Фестивалю, голова громадської організації «Канівська організація осіб з інвалідністю» – Наталія Капустян змогла об’єднати майже всі регіони держави. І ми відчули себе дійсно частиною нашої багатогранної, прекрасної країни – України. Кожен учасник мав змогу проявити свої здібності, поспілкуватися з глядачем мовою хореографії, вокалу чи поезії. Батьки і діти, мужні чоловіки і прекрасні пані, закохані пари, від наймолодших до найповажніших…усі вони показали глядачеві як потрібно кохати, жити у злагоді, берегти і цінувати близьких, рідних, світ навколо нас…і просто…любити життя!».

Другого дня події розгорталися не менш цікаво. Було організовано поїздку на Шевченківську гору та у козацький стан.

Надихнувшись творчістю Кобзаря учасники вилили своє натхнення на майстер-класах, у спілкуванні з конями, граючи та співаючи пісень. Наприкінці дня, стомлених та задоволених гостей козаки нагодували смачною юшкою та кашею.

На завершення Фестивалю всі учасники були нагороджені дипломами, пам’ятними подарунками та квітами. Сподіваємося, що цей дивовижний захід допоможе відкрити і інші таланти Уманщини.

Ми висловлюємо щиру подяку за підтримку ректору Уманського державного університету, професору, доктору педагогічних наук Олександру Безлюдному, голові профкому Валентину Хитруку, організаторам Фестивалю, зокрема голові громадської організації «Канівська організація осіб з інвалідністю» – Наталії Капустян, виконавчому директорові Асоціації «Інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму» та заслуженому соціальному працівнику соціальної сфери Сергію Каштану.


Фото новини: