ІІІ Всеукраїнські психологічні читання «Удосконалення професійної майстерності майбутніх психологів»

22 квітня 2019

18 квітня 2019 року були організовані та проведені ІII Всеукраїнські психологічні читання «Удосконалення професійної майстерності майбутніх психологів», приурочені тижню психології на факультеті соціальної та психологічної освіти та пам’яті Анни Іванівни Кагальняк. Читання проводились на базі лабораторії кафедри психології доцентом кафедри психології Г.О.Шулдик, кандидатом психологічних наук Н.Ф.Благодир, доцентами кафедри психології С.Ю.Діхтяренко, Л.А. Данилевич.

У ІІІ Всеукраїнських психологічні читаннях взяли участь гості – практичні психологи арт-коучу, викладачі університету, студенти-психологи денної та заочної форм навчання.

Зі словами побажаннями успіхів у роботі до учасників психологічних читань зверталась декан факультету соціальної та психологічної освіти, доктор педагогічних наук, професор О.О.Кравченко і вручила грошову премію імені Анни Іванівни Кагальняк, започатковану її сином Андрієм Оленком,  студенту-переможцю ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з психології Андрію Вариводі. Робота психологічних читань була спрямована на розгляд таких важливих питань для різних галузей психології, зокрема: розвиток творчих здібностей майбутніх психологів у процесі їх професійного становлення, розуміння особистісних проблем засобами психодрами, прагнення до самозміни як чинник професійного зростання майбутніх психологів.

На психологічних читаннях виступили гості, досвідчені практичні психологи, які провели надзвичайно цікаві майстер-класи, зокрема: «Арт-коучинг як метод дослідження особистісного потенціалу» – Ліна Бесчастна (тренер з арт-коучу, арт-терапевт, психолог, тренер сімейної арт-терапії) та «Як створити оточення мрії. Робота з метафоричними асоціативними картами» – Тетяна Курганська (тренер арт-коучу, тренер, співорганізатор фестивалю арт-коучингу «Літай!», директор з видавничої справи та PR Тренінгового центру Олени Тараріної).

В програмі всеукраїнських читань проникливо і душевно декламували авторські вірші видатного українського психолога, Валентина Олексійовича Моляко (доктора психологічних наук,  професора, дійсного члена НАПН України, завідувача лабораторії психології творчості Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України) студенти факультету соціальної та психологічної освіти Юлія Мальована, Анна Мельник, Світлана Панасенко, Лілія Поліщук, Юлія Песоцька та Оксана Седлецька.

Всі учасники заходу отримали не лише знання та досвід у спілкуванні з професійними психологами, а й натхнення для подальшого самовдосконалення себе як особистості.


Фото новини: