ІV Уманський молодіжний фестиваль соціально-психологічної драми «Почуй! Побач!»

19 квітня 2017

13 квітня 2017 року на сцені актової  зали Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся ІV Уманський молодіжний фестиваль соціально-психологічної драми «Почуй! Побач!», приурочений до Всесвітнього дня здоров’я та Всесвітнього дня психолога. Організаторами та ініціаторами фестивалю виступили Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, зокрема, студентська соціально-психологічна служба факультету соціальної та психологічної освіти.

Фестиваль започатковано й проводиться з метою донесення до суспільства ідеї важливості подолання соціальних проблем. Свої погляди шляхів їх вирішення в оригінальний спосіб показали учні уманських шкіл №3, 9, 10, 11, 14, вихованці НВК №24 та Обласного міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації м. Умань.

На заході були присутні гості – спонсори фестивалю ,які постійно підтримують ініціативи,спрямовані на розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління. Це розважально-спортивний комплекс «Амарант», кав’ярня «FoodBox» та ресторан швидкого харчування «Крила».

Також, було представлене вельмишановне журі фестивалю:

Начальник відділу у справах сім’ї молоді Уманської міської ради – Вдовиченко Наталія Вікторівна;

Начальник культури та дозвілля Гаудеамус – Гекалюк Людмила Юріївна;

Завідувач психолого-медико-педагогічної консультації відділу освіти – Алєксеєнко Юлія Вікторівна;

Головний спеціаліст відділу освіти – Чорна Світлана Олександрівна;

Адміністратор розважально-спортивного комплексу «Амарант» – Валентина;

Адміністратор ресторану швидкого харчування «Крила» – Сергій;

Адміністратор кав’ярні «FoodBox» – Іван Правдицький.

Відкриваючи захід, начальник культури та дозвілля Гаудеамус – Гекалюк Людмила Юріївна ,привітала його учасників та подякувала за небайдужість, активну життєву та громадську позицію організаторів.

«Гей, хто у залі! Ви нас почуйте!

Серця до уваги свої приготуйте!

Сьогодні разом проведемо ми розмову

Про те, як здоров’я зробити чудовим…», – лунало з уст ведучих фестивалю Віолетти Загоруйко та Дацька Романа і недарма, адже здоровий спосіб життя та життєві цінності були головною тематикою молодіжного фестивалю.

Бути першими завжди важко, але колектив «Прометей» Уманського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 – Медична гімназія» довів ,що сміливості йому не відбавляти і своєю виставою, – «Цінності мого життя» висвітлював проблеми життєвих цінностей людського буття.

Вихованці навчально-виховного комплексу №24 «Дошкільного навчального закладу – загальноосвітнього навчального закладу І ступеня» ,показавши свою виставу, –  «Сила добра», змусив задуматися глядачів про вибір своєї  моделі соціальної поведінки у суспільстві.

Кожна людина наділена уявою,яка дає можливість мріяти. Ще з раннього дитинства мрія починає володіти нашими думками. Вона представляє перед нами картини майбутнього й минулого, існуючого та фантазійного. Це ніби пензель ,завдяки якому ми можемо намалювати речі та явища,яких ще ніколи не бачили. Так і  молодіжний фестиваль дитячих театрів «Почуй! Побач!» здійснив мрію маленького мрійника Мельника Саші – заспівати на сцені. Своєю щирістю та  проникливим виконанням пісні «Варто чи ні», Саша розчулив серця глядачів ,за що весь зал аплодував йому стоячи.

Про профілактику дитячої бездоглядності, торгівлі людьми та пропаганду здорового способу життя ми краще змогли дізнатися з вистави колективу «Калейдоскоп» Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14, –  «Лісові пригоди Маші».

Колектив «Нова ера» Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 з виставою «Потік спроможностей» намагався показати глядачам тематику вибору шляхів для вирішення складних життєвих ситуацій.

Психологічний театр «Життя» Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 демонстрував всім своєю зворушливою  постановкою, – «Щастя в твоїх руках, не загуби…» ідеї профілактики негативних звичок (наркоманії).

Колектив «Гармонія» Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 імені М.П.Бажана, у своїй виставі, – «Ми – проти насилля!» закликав запобігати проявам насильства та жорстокому поводженню в учнівському середовищі  та своїми яскравими образами і сміливістю здивували членів журі.

Творчий потужний потенціал творчої та обдарованої молоді нам показали вихованці Обласного міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей м. Умань з хореографічною постановкою «Пробудження».

А на кінець, ми мали змогу подивитись як засоби масової інформації здійснюють вплив на свідомість молоді у виставі «Алкогольний магнат і рекламне агентство». Цю чудову виставу нам показав колектив «Новий крок» Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14.

Поки журі підводили підсумки конкурсу, для учасників фестивалю ведучі заходу провели вікторину, – «Що я знаю про здоровий спосіб життя?». Учасники фестивалю отримували 10 запитань, на які протягом 5 хвилин давали відповіді в усній формі.

В результаті підведення підсумків перемогла дружба. Всі учасники фестивалю з рук начальника відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Вдовиченко Наталії Вікторівни та декана факультету соціальної та психологічної освіти Кравченко Оксани Олексіївни, отримали відзнаки та дипломи перемог у різних номінаціях. А  також ,подарункові сертифікати від наших спонсорів на  безкоштовне відвідання їх закладів.

Хай буде все побачене – побаченим,

Хай буде все пробачене – пробаченим,

Хай буде вік прожито як належить,

Від здорових звичок це залежить.

Здоров’я, здоров’я, здоров’я,

Це щастя – інакше не сказати.

І просимо всім ми присутніх

Здоров’я своє шанувати!


Фото новини: