Відкрита третя зміна національно-патріотичного табору “Дія”

22 вересня 2015

В сучасних важких ситуаціях викликів та загроз і водночас великих перспектив розвитку і кардинальних змін пріоритетним завданням суспільного поступу є визначення нової стратегії виховання як багатокомпонентної та багатовекторної системи, яка великою мірою формує майбутній розвиток Української держави.

1 (1)

Серед виховних напрямів сьогодні найбільш актуальними виступають патріотичне, громадянське виховання як стрижневі, основоположні, що відповідають як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладають підвалини для формування свідомості студентської молоді, яка розглядатиме державу як запоруку власного особистісного розвитку, що спирається на ідеї гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін.

Саме з такою ціллю на факультеті соціальної та психологічної освіти у рамках діяльності Студентської соціально-психологічної служби та Науково-дослідного центру педагогічного краєзнавства впроваджено Національно-патріотичний табір для студентської молоді «Дія», мета якого – формування у студентів високої патріотичної свідомості, почуття вірності до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної, соціальної держави.

Робота Табору зорієнтована на реалізацію основних положень Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, затвердженої наказом МІНІСТЕРСТВа ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ № 641 від 16 червня 2015 року.

Учасниками табору є студентська молодь та учнівська молодь міста Умань.

За звітний навчальний рік відпрацювало дві зміни, у рамках яких проводилися соціальні, благодійні, інтелектуальні, волонтерські акції та заходи.

Відрадно, що інноваційний соціальний проект «Національно-патріотичний табір для студентської молоді «Дія» здобув перемогу – І місце – у ІІІ Всеукраїнському дистанційному конкурсі наукових робіт із соціальної педагогіки та ІІІ місце в обласному етапі конкурсу бізнес-планів у номінації «Соціальний проект».

Саме 21 вересня 2015 р. – у Міжнародний день миру стартувала ІІІ зміна Табору «Дія», який, сподіваємося, для студента стане осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єдності української політичної нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.

21 вересня о 16:00 на подвір’ї Нового корпусу УДПУ ім. П. Тичини відбулась урочиста лінійка з нагоди відкриття ІІІ зміни Національно-патріотичного табору “ДІЯ”. Студенти співали українських пісень, декларували вірші українських поетів та влаштували патріотичний флешмоб . Також були запрошені військові, які перебували у зоні АТО, які висловили своє відношення та вдячність Табору за його діяльність.

_DSC7502

_DSC7488

_DSC7491

 

jEMQyakQiYk

_DSC7496

_DSC7500

_DSC7484

TsVlA43iPIk