Інформація та комплекс заходів, спрямованих на допомогу дітям та освітянам в підвищені рівня психологічного благополуччя, психічного здоров’я, стресостійкості та особистісного зростання як противага викликам, спричинених воєнними діями в країні

Плекаємо психологічну стійкість в освітньому середовищі:

з турботою про психічне здоров’я учнів, студентів та освітян

Дорогі друзі,
для нас усіх важливо об’єднаними зусиллями підтримувати наших дітей та молодь, адже їхнє майбутнє, як ніколи, зараз знаходиться у наших з вами руках. Тому нам необхідно спільно розвивати у дітей та молоді психологічну стійкість, яку можемо порівняти з “імунною системою нашої душі”, яка допомагає нам долати досвід життєвих випробувань, зберігаючи та відновлюючи при цьому наше психічне здоров’я. З-поміж усіх місць, які дотичні до життя наших дітей, ми усвідомлюємо, що саме школи, а згодом інститути, коледжі та університети, є оптимальним освітнім середовищем, в якому якнайкраще реалізовувати програми плекання психічного здоров’я дітей і молоді. Звісно, на належному рівні мають бути і програми психологічної підтримки теж для самих освітян.
Тому сьогодні ділимося з вами новими цінними інформаційними матеріалами про плекання психічного здоров’я в учнів, студентів та освітян у навчальних закладах. І запрошуємо активно ними ділитись зі своїми колегами і разом сприяти просвітництву.
Інформуємо також про онлайн групу для дітей та молоді, що пережили втрату рідних на війні – їм наша особлива підтримка, вони – у нашому серці…
Особливу увагу запрошуємо звернути на Академію стійкості – це портал підтримки в плеканні стійкості. Детальний аналіз “формули стійкості” та її практичного застосування за допомогою понад 30-ти відео-лекцій та практик стійкості, спеціальної рубрики «Слова нашої Сили» та багатьох інших цінних ресурсів – у підтримку усім нам. І це лише початок – даний ресурс буде розвиватися та доповнюватися.
Велику подяку складаємо донорам та організаціям, що є партнерами у реалізації наших ініціатив – зокрема проєкту “Психічне здоров’я для України”, який реалізується за підтримки Швейцарії, фундаціям Nova Ukraine та Americares та новому партнеру – Санофі в Україні.
З любов’ю,

Запрошуємо до перегляду інформаційних матеріалів для освітян щодо психологічної підтримки дітей та молоді у контексті зіткнення з викликами війни

“Діти і пережиття втрати: набуття життєвих навичок

Запрошуємо дітей та молодь 12-18 років долучитися до програми

Програма спеціально розроблена для дітей віком від 12-ти років, аби в групі отримати взаємопідтримку та здобути навички, які допоможуть справлятись із досвідом втрати близьких.

Формат програми:
  • початок – друга половина листопада 2022 року (дата буде уточнена безпосередньо із зареєстрованими учасниками по мірі набору групи)
  • 7 занять для дітей
  • зустрічі щопонеділка та щочетверга
  • час занять: 18:00-19:30 год.
  • вік дітей: від 12-ти до 18-ти років
  • онлайн зустрічі на платформі Zoom
  • навчальна група – до 15 осіб (групи формуються залежно від віку учасників)

Участь безкоштовна.

Зареєстуватися


Стійкість потрібна нам усім, щоби мудро навігувати крізь складні дороги життєвих випробувань. Стійкість потрібна, щоби берегти, відновлювати та плекати психічне здоров’я, особистісну цілісність та соціальні зв’язки. Стійкість потрібна на усіх рівнях – індивідуальному, родини, команди, спільноти, нації, сил добра на землі.Але стійкість не стається сама собою. Стійкість це вибір. Стійкість потребує мудрого і осмисленого гартування. Вона має “формулу”, яку ми потребуємо розуміти і використовувати. І зараз – в часи оцих непростих випробувань – це наш пріоритет у сфері турботи про психічне здоров’я.

Зареєстуватися


І наш маленький дарунок усім – “Слова нашої Сили”  у версії доступній для завантаження та поширення.

Завантажити