Акція БФ Серце до серця

5 квітня 2017

      В Україні у січні 2006 року був створений Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця», засновники якого (молоді люди) поставили перед собою мету – порятунок життя і здоров’я дітей та повернення довіри громадськості до благодійних організацій шляхом провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, всестороннього контролю і публічного звітування.

Вже 24 вересня Фонд провів всеукраїнську благодійну Акцію «Почуйте всі!» з метою збору коштів для впровадження “Програми діагностики, лікування та реабілітації дітей з вадами слуху”.

   Ідея Акції була запозичена у надзвичайно успішного польського благодійного фонду «Великий Оркестр Святкової Допомоги», котрий вже 20 років поспіль проводить такі Акції і користується величезною довірою і популярністю.

    Там ці дні проходять, як загальнонаціональні свята, які супроводжуються різноманітними розважальними заходами, концертами, щоб люди відчували, що допомога іншим це не тільки приємно, а й радісно.

   Підтримкою “Великого Оркестру” заручився Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця» після стажування, перейняття досвіду та бажання відтворити свято допомоги, яке повинно стати першим подібним заходом в Україні. Акція, що полягає у суспільному зборі коштів для закупівлі медичного обладнання, проводитися щорічно, весною, з тією різницею, що кожного року з галузей дитячої медицини вибирається нова тема. Сам збір коштів проводитися волонтерами, які обов’язково мають спеціально виготовлені скриньки для збору грошей (з визначиними захисними елементами) та бейджі-ідентифікатори (з особистою фотографією, підбиті печаткою Фонду, та таким самим порядковим номером, що й на скринці) з символікою Фонду, що запобігає шахрайству. Волонтери наклеюють кожному, хто кидає кошти до скриньки, яскраве сердечко – наклейку з символічним смайликом Фонду і до кінця дня всі бачитимуть, як багато людей встигли приєднатись до Акції, щоб подарувати допомогу діткам.

   Для більшої прозорості та розвитку довіри, кошти, котрі збирають в скриньки волонтери, підраховують банківські працівники і одразу переводять їх на рахунок Фонду (для цього у день Акції в містах – обласних центрах для волонтерів відчинені відділення цього банку). Загальна сума зібраних коштів на цьому рахунку широко висвітлюється у ЗМІ та доступна на сайті Фонду.

   Представники ВБФ “Серце до Серця” публічно заявляють, що вся сума витрачається виключно на реалізацію Програми, не зважаючи на те, що закон дозволяє благодійним фондам витрачати певний відсоток, зібраних ними коштів на свої потреби. Це означає, що не взято жодної копійки із зібраних під час Акції грошей для покриття витрат, які не стосуються затвердженої Програми. За словами молодих ентузіастів, це зроблено спеціально, щоб кожен, хто віддає свої, хай навіть невеликі, гроші на допомогу дітям був впевнений, що вони докладно до копієчки підуть саме для реалізації заявленої мети. Закуплене медичне обладнання позначається штрих – кодами і передається дитячим лікувальним закладам у безоплатне користування з головною умовою, що всі діти обслуговуватимуться на ньому безкоштовно.

Перелік усього обладнання та адреси дитячих лікувальних закладів, в яких знаходиться обладнання є доступнішим широкому загалу на сайті Фонду та у ЗМІ. А в самих лікарнях громадяни легко можуть ідентифікувати обладнання закуплене Фондом за яскравими наклейками – логотипами і, відповідно, вимагати безкоштовного обслуговування для своїх дітей.

Головною метою діяльності Фонду є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства та окремих категорій осіб, зокрема порятунку життя і здоров’я українських дітей.

МІСІЯ ФОНДУ

Фонд зосереджує увагу на придбанні та передачі у встановленому чинним законодавством порядку в безоплатне користування лікувальним закладам та безпосередньо набувачам благодійної допомоги медичного обладнання та медичних інструментів, а також витратних матеріалів та медикаментів призначених для рятування і підтримки життя. Благодійний фонд підтримує та встановлює зв’язки з подібними благодійними та громадськими організаціями, у тому числі з іноземними та міжнародними.

Для здійснення головної мети Фонду він бере участь в організації та проведенні благодійних конференцій, зустрічей, обміну інформацією та технологіями.

ЗАВДАННЯ ФОНДУ

Основним завданням Фонду є забезпечення у встановленому чинним законодавством порядком медичним обладнанням дитячих лікувальних закладів, відповідно до затвердженої програми.

НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ФОНДУ

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» спрямовує свою діяльність на:

  •   Збір благодійних коштів для закупівлі медичного обладнання дитячих лікувальних закладів
  •   Обєднання млоді з усієї України з метою допомогти хворим дітям
  •   Співпраця з іншими благодійними та міжнародними організаціями;
  •  Повернення суспільству довіри до благодійних організацій, шляхом проведення діяльності за принципами прозорості,простоти, всестороннього контролю та публічної звітност

Наша студентська соціально-психологічна служба також взяла участь в акції Всеукраїнського Благодійного Фонду «Серце до серця». У рамках акції, волонтерами збиралися  кошти на лікування дітей з вадами зору. Всім хто активно приймав участь в акції ,роздавалися клейкі сердечка – символи фонду.

Ми дуже вдячні всім ,хто відгукнувся , а таких було багато ,і кинув хоча б декілька гривень до скриньки ,і сподіваємось ,що в майбутньому буде більше небайдужих  сердець у нашому суспільстві

Фото новини: