ІІ Круглий стіл «Запровадження програм підготовки докторів філософії з соціальної роботи»

29 жовтня 2017

Наприкінці жовтня 2017 р. в Академії праці, соціальних відносин і туризму відбувся ІІ Круглий стіл, присвячений проблемам і перспективам впровадження програм підготовки докторів філософії (PhD) з соціальної роботи.

У заході взяли участь представники факультету соціальної та психологічної освіти.
В ході роботи Круглого столу «Запровадження програм підготовки докторів філософії з соціальної роботи» продовжено дискусію, започатковану кафедрою соціальної роботи та практичної психології АПСВТ у травні. Наразі предметом обговорення були зміст паспорту наукової спеціальності «Соціальна робота», розв’язання завдань дотримання етичних стандартів досліджень в соціальній роботі, друку наукових публікацій за напрямом «Соціальна робота» та визначення порядку захисту дисертацій.

Резолюцію круглого столу з рекомендацією затвердити ухвалений учасниками Паспорт спеціальності 231 «Соціальна» робота» надіслано Міністерства освіти і науки. Також науковці звернулися до МОН з проханням пришвидшити ухвалення нового Порядку формування Переліку наукових фахових видань України.Учасники дійшли згоди щодо потреби у створенні робочої групи, що має дослідити можливості започаткування в Україні етичної експертизи наукових досліджень з соціальної роботи, а також вирішили звернутись до підкомісії 231 «Соціальна робота» Науково-методичної комісії з охорони здоров’я та соціального забезпечення (НМК 12) сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН України з пропозицією організувати публічне обговорення стандарту освітньої підготовки докторів філософії з соціальної роботи.