Відбувся круглий стіл з нагоди Всесвітнього Дня соціальної справедливості

17 лютого 2023
16 лютого в Реабілітаційному комплексі «Гармонія» відбувся круглий стіл з нагоди Всесвітнього Дня соціальної справедливості.
В числі запрошених на круглий стіл були представники територіальних громад Уманського району, Черкаського обласного відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, закладів охорони здоров’я, вищих навчальних закладів міста, структурних підрозділів із соціального захисту населення, волонтерських громадських організацій.
Учасники заходу обговорили проблеми та перспективи надання соціально-реабілітаційних послуг, професійної реабілітації, соціалізації військовослужбовців, членів їх сімей, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб.
Модератором круглого столу була начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер, також з виступами й презентаціями щодо досвіду роботи виступили президент ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія» Юрій Антропов, директор Черкаського обласного відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ольга Хоменко, голова спеціалізованої психіатричної МСЕК Олександр Шворак, представники КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи ЧОР», декан факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ ім. П.Тичини, професор Оксана Кравченко.
Міський голова Ірина Плетньова подякувала всім присутнім за участь у заході та запевнила у продовженні підтримки соціально-реабілітаційної сфери з боку міської влади.
Учасники заходу обговорили задачі по поверненню в суспільство людей з інвалідністю та всіх, хто постраждав у результаті військової агресії, й потребує реабілітації у випадках розладів психіки та поведінки.
В ході круглого столу були презентовані можливості у сфері освіти та туризму в місті Умань, та надані пропозиції щодо покращення психологічної підтримки та реабілітації осіб з інвалідністю.
Гостям було проведено екскурсію з демонстрацією можливостей та обладнання Реабілітаційного комплексу «Гармонія», Центру комплексної професійної реабілітаціі для осіб з інвалідністю «Барвінок» та Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок».

Джерело


Фото новини: