Здобувачі факультету соціальної та психологічної освіти проходять викладацьку практику на кафедрі інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій

4 травня 2023

У період з 03 по 28 квітня 2023 року здобувачі факультету соціальної та психологічної освіти ІІ року навчання ОС «Доктор філософії» освітньо-наукової програми «Освітні, педагогічні науки» Інна КРИВОРУЧКО та Максим КОВТАНЮК пройшли виробничу (викладацьку) практику на базі кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Мета виробничої (викладацької) практики − ознайомлення аспірантів із специфікою науково-педагогічної діяльності викладача закладу вищої освіти, оволодіння уміннями та навичками організації навчальної, виховної, методичної та наукової роботи зі здобувачами вищої освіти, проведення науково-дослідної роботи в умовах, що максимально наближені до майбутньої професійної діяльності доктора філософії, формування та розвиток фахових компетентностей відповідно до спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки.

Відповідно до індивідуальних планів роботи здобувачі-практиканти ознайомились з: нормативно-правовим забезпеченням УДПУ імені Павла Тичини; організацією виховної роботи у ЗВО; матеріально-технічною базою закладу; документацією кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій; навчально-методичною документацією курсів «Програмування», «Технології розробки вебдодатків», «Хмарні та мобільні технології в освіті», «Комп’ютерна графіка та мультимедіа».

Також здобувачі відвідавали та проаналізували лекційні заняття провідних вчених університету: д-ра пед. наук, проф. Коберника О.М., д-ра пед. наук, проф. Ткаченка І.А., д-ра пед. наук, проф. Мартинюка М.Т., д-ра пед. наук, проф. Ткачук Г.В., д-ра пед. наук, проф.  Заболотної О.А.,  канд. пед. наук, доц. Прищепи С.М., канд. пед. наук, доц. Махомети Т.М., канд. пед. наук, доц. Тягай І.М., канд. пед. наук, доц. Медведєвої М.О., канд. пед. наук, доц. Кудли М.В., канд. пед. наук, доц. Стеценко Н.М.

Практиканти провели міжкафедральний науково-методичний семінар на тему «Використання інноваційних технологій в освітньому процесі» під час якого розповіли про актуальність інноваційних технологій, які стали важливим елементом сучасної освіти та дозволяють підготувати молодь до викликів майбутнього.

Здобувачі провели лекційні та практичні заняття з дисциплін, які безпосередньо стосуються їхніх дисертаційних наукових досліджень – «Програмування», «Хмарні та мобільні технології в освіті», «Комп’ютерна графіка та мультимедіа», а також виховні заходи «Здоровим бути модно» і «Чорнобильські дзвони».

Упродовж практичної підготовки здобувачі підготували наукові статті за темою досліджень до публікацій у фахових періодичних наукових виданнях категорії «Б» та взяли активну участь у конференціях, семінарах, вебінарах різних рівнів.

Враження від практики у здобувачів позитивні, адже під час проходження практики здобувачі розширили загальні та фахові компетентності, передбачені освітньо-науковою програмою «Освітні, педагогічні науки» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.


Фото новини: