Його Ім’я присвоєно нашому університету…

26 вересня 2022

 

 

Саме сьогодні, 23 вересня, виповнюється 55 років з дня дії постанови Ради міністрів УРСР  №622 1967 року «Про увічнення пам’яті  Павла Тичини»

Центр родинного виховання, що діє на факультеті соціальної та психологічної освіти запросив своїх студентів  на літературно-тематичний захід  присвячений   вшануванню  творчості  Павла  Тичини.

В процесі обговорення підтвердили думку, яку висловив історик вітчизняної літератури Сергій Єфремов, який  так писав про поета: «Тичину важко уложити в рамки одного якогось напрямку чи навіть школи. Він з тих, що самі творять школи… Він наче випив увесь чар народної мови і вміє орудувати нею з великим смаком і майстерністю… Дивний мрійник з очима дитини і розумом філософа».

Модератор заходу Полєхіна Вікторія Миколаївна  – кандидат педагогічних  наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  знаходила переконливі аргументи  про  незаперечний авторитет, сяйливе слово і   велич Павла Тичини.    Звичайно, вражає розмаїття  його перекладацьких інтересів, неперевершений  музичний талант та непрості реалії життя в умовах панування репресивного сталінського режиму.Поет. Публіцист. Критик і історик літератури. Перекладач. Редактор. Видатний громадський і державний діяч. Академік. Лауреат. Депутат. Міністр.

І все це одна людина – Павло Григорович Тичина.


Фото новини: