Методичний тренінг «Здоров’я без сорому»

7 жовтня 2021

5 жовтня 2021 року відбувся методичний онлайн-тренінг «Здоров’я без сорому», який був організований ЮНІСЕФ та ГО «Дівчата». До тренінгу долучилася Юлія Песоцька, аспірантка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи та координаторка Молодіжного центру «START» факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Метою тренінгу є знайомство працівників закладів середньої освіти з матеріалами уроку «Здоров’я без сорому», розробленого експертами ЮНІСЕФ та ГО «Дівчата», для його подальшого проведення серед підлітків 10–17 років (5-11 класи).

Спікерками тренінгу були:

Юлія Спориш, голова ГО «Дівчата».

Тетяна Казанжи, керівниця проєктів із поведінкових комунікацій ЮНІСЕФ.

Антоніна Долгополюк, проєктна менеджерка.

Юлія Спориш наголосила: «Одним із найгостріших питань, пов’язаних з менструальною гігієною українських підлітків, є серйозна стигма, що лежить на цій темі. Молодь не бачить навколо себе компетентних та надійних джерел інформації щодо нагальних питань власної фізіології. Це може призвести до фатальних помилок у практиках підтримання свого здоров’я та гігієни, скоєнню яких ми хочемо і маємо стати на заваді».

ЮНІСЕФ та ГО «Дівчата» планують змінити ситуацію щодо інформованості підлітків про менструальну гігієну та допомогти без сорому говорити про неї.


Фото новини: