Моніторинг доступності об’єктів м. Умань

7 жовтня 2021

Партнером з реалізації проєкту «Культурно-рекреаційно-туристична Черкащина: інклюзивно-соціальна 3D-карта» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за фінансової підтримки Українського культурного фонду є Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, а саме відділення інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму. Такий структурний підрозділ створений у березні 2017 року за ініціативи Галини Кучер.

Мета та завдання відділення інклюзивного соціально-реабілітаційного туризму: створення системи заходів інклюзивного соціально-реабілітаційного туризму, спрямованих на відновлення та розвиток: фізичного, соціального, духовного, творчого, інтелектуального  рівня життєдіяльності особи з урахуванням фізичних та психічних можливостей для сприяння її інтеграції у суспільство; розробка  таких туристсько-екскурсійних маршрутів (або об’єкт), які б були доступні, в першу чергу, для осіб з інвалідністю.

Співробітниками відділення розроблений квест «Скарби Софії Потоцької», який був проведений для студентської молоді. Такий формат проведення екскурсій надав можливість здійснити моніторинг на предмет доступності локацій Національного дендрологічного парку «Софіївка» в інтерактивній формі.


Фото новини: