На факультеті було організовано та проведено Всеукраїнську студентську науково-практичну онлайн-конференцію “ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ: ВИКЛИКИ СУЧАСНОСТІ»

2 квітня 2021

На факультеті соціальної та психологічної освіти 30.03.2021 року було організовано та проведено Всеукраїнську студентську науково-практичну онлайн-конференцію “ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ: ВИКЛИКИ СУЧАСНОСТІ». Було обумовлено такі тематичні напрямки роботи конференції:

1. Організація освітнього процесу  в умовах пандемії із застосуванням технологій дистанційного навчання

2. Особливості впровадження дистанційного навчання при викладанні дисциплін зі спеціальності «Соціальна робота» та «Психологія»

3. Діяльність соціального працівника, педагога та психолога в нових умовах: виклики та завдання. 

4. Зарубіжний досвід дистанційного навчання в закладах вищої освіти.

На даний захід було запрошено гостей, завідувача Кам’янобрідської філії КОЗ «Бужанський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»» Бужанської селищної ради Ткаченко А.В., яка обумовила саме особливості дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти. Далі студенти факультету у своїх доповідях акцентували увагу на впровадженні форм дистанційного навчання у закладах вищої освіти.

Зокрема, Біленко А.Ю. – магістрантка факультету соціальної та психологічної освіти виступила з доповіддю  «Соціально-психологічна профілактика девіантної поведінки в молодіжному середовищі закладу вищої освіти в умовах карантинних обмежень»; Песоцька Ю.Ю. –  лаборант кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, тема:  «Організація освітнього процесу в умовах пандемії COVID-19»; Тарасюк Т.В. – студентка  факультету соціальної та психологічної освіти, доповідь на тему   «Зарубіжний та український досвід дистанційного навчання»; Ткаченко Л.А. –    студентка  факультету соціальної та психологічної освіти, тема доповіді   «Зарубіжний досвід дистанційного навчання в закладах вищої освіти».

Також було проведено аналіз опитування серед студентської молоді “ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ: ВИКЛИКИ СУЧАСНОСТІ», яке проводилося під час підготовки до конференції та, як результат, підведено загальні висновки бачення особливостей дистанційного навчання очима студентів. До участі в даному заході було долучено студентів факультету, учасників СНТ.

Це було дійсно пізнавально та цікаво, студенство почерпнуло для себе багато нової, корисної інформації. Бажаємо всім нових наукових, творчих відкриттів, наснаги та здоров’я!


Фото новини: