Практичне заняття для студентів освітньо-професійної програми «Соціальне забезпечення» на тему: «Загальні засади соціального забезпечення»

23 вересня 2022

22 вересня 2022 року відбулося практичне заняття для студентів освітньо-професійної програми «Соціальне забезпечення», першого (бакалаврського) рівня вищої освіти З/21 групи на тему: «Загальні засади соціального забезпечення». Викладач: кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Карпич І. О.

Під час заняття було обговорено питання: соціальне забезпечення як складова соціальної політики; значення соціального забезпечення в соціальній державі; функції, організаційно-правові форми і види соціального забезпечення; соціальні зобов’язання держави в сфері соціального забезпечення.

На занятті використовувалися вправи інтерактивного характеру.

Наприклад,

  • за допомогою вправи «Незакінчене речення» було розкрито сутність понять: «соціальна політика», «соціальна сфера», «соціальна політика у сфері соціального забезпечення»;
  • за допомогою вправи «2 – 4 – всі разом» опрацьовано питання значення соціального забезпечення в соціальній державі тощо.

Викладач стимулювала здобувачів вищої освіти висловлювати власні думки щодо найважливіших функцій соціального забезпечення в сучасних реаліях.

На занятті студенти презентували свої повідомлення на тему: «Сучасні підходи до реформування соціальної політики у сфері соціального забезпечення».

Упродовж усього заняття студенти були активні, спостерігався взаємозв’язок з викладачем.