Підвищення кваліфікації зі спеціальності 231 Соціальна робота

15 березня 2022

На факультеті соціальної та психологічної освіти завершили роботу курси підвищення кваліфікації зі спеціальності 231 Соціальна робота.

Тема курсів підвищення кваліфікації «Організація і методика соціально-педагогічного тренінгу в умовах інклюзивного середовища» (30 год. 1 кредит ЄКТС).

Курси розпочали свою роботу «21» лютого 2022 р. і зважаючи на складне випробування, яке спіткало нашу країну сьогодні, успішно завершилися «14» березня 2022 р.

Програма курсів передбачала засвоєння основних теоретичних підходів та навичок використання методів і методик тренінгової роботи в цілях організації та проведення соціально-педагогічного тренінгу в умовах інклюзивного середовища. Адже, необхідними умовами формування інклюзивного середовища в закладах загальної середньої освіти є подолання соціальних та психологічних бар’єрів, впровадження педагогіки партнерства, створення універсального дизайну та розумних пристосувань у закладах освіти в межах безбар’єрного фізичного простору. Усі діти інклюзивних класів, у т.ч. діти з ООП, навчаються за освітньою програмою закладу освіти, при цьому для дітей з ООП передбачено доповнення освітньої програми корекційно-розвитковим складником.

Проведення навчальних занять здійснювалося кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Шевчук Оксаною Миколаївною.

Роботу курсів та адміністративно-розпорядчу діяльність забезпечено відповідальною за організацію роботи курсів підвищення кваліфікації на факультеті соціальної та психологічної освіти – Ісаченко Вікторією Павлівною, кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

Щиро дякую слухам курсів, які не зважаючи на труднощі пройшли цей шлях разом з нами.


Фото новини: