Успішна молодь ФСПО

31 серпня 2022
«Благословенна будь ти, молодосте!»
Павло Тичина
 
Молодь є активним суб’єктом соціального відтворення, основним інноваційним потенціалом суспільства та істотним гарантом його розвитку. Саме молоде покоління виступає важливою умовою подальших соціально-економічних змін.
З 2022 р. на факультеті соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини започатковано щорічний інформаційний каталог «Успішна молодь ФСПО» про особливі досягнення молоді – здобувачів факультету за різними напрямами (науковий, волонтерський, освітній, творчий і т.д.). Співорганізаторами такого видання є Молодіжний центр «START» мета якого – є всебічний розвиток і самореалізація молоді в різних сферах суспільного життя, розкриття її потенціалу, захист інтересів та прав; сприяння соціальному становленню й розвитку, професійній орієнтації та організації змістовного дозвілля, підтримці талановитої молоді.
Молодіжний центр «START» факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини здійснює свою діяльність за такими напрямами: навчально-науковий, дозвіллєвий, інформаційно-консультаційний, проєктний, профорієнтаційний, менторський.
Одними з пріоритетних завдань діяльності Центру є створення умов для творчого розвитку особистості, інтелектуального самовдосконалення молоді; утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей у молоді; пропаганда здорового способу життя; створення сприятливого середовища для забезпечення зайнятості молоді.
Молодіжний центр «START» входить до Асоціації молодіжних центрів України. В літку цього року у зв’язку з воєнним станом Молодіжного центру «START» став точкою видачі адресної гуманітарної допомоги Співдія Хаб в м. Умані.
Активісти Молодіжного центру «START» організували та брали участь в різних наукових заходах; проведення програм неформальної освіти; участь у реалізації проєкту «Культурно-туристично-рекреаційна Черкащина: Інклюзивно-соціальна 3D-карта» за підтримки Українського культурного фонду; реалізації програми на регіональному рівні «Державотворець»; Всеукраїнському тренінгу «Менеджмент молодіжних центрів»; участь у реалізації проєкту «Спільно. Точки зустрічі» за підтримки ЮНІСЕФ; участь у реалізації проєкту «Ресурсний центр внутрішньо переміщених осіб» УДПУ імені Павла Тичини та Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради (проведення тренінгу) і т.д.
З нагоди Дня молоді на факультеті соціальної та психологічної освіти був започаткований проєкт «Успішна молодь ФСПО», мета якого розкриття талантів, підтримка ініціатив та визнання успіхів здобувачів. Пропонуємо Вам ознайомитись з каталогом успіхів здобувачів, який буде постійно поповнюватись. https://drive.google.com/drive/folders/1UqM8tVnebXDoWqXf3eQv0jy0NPhlaEot?usp=sharing