Авторська школа академіка НАПН України Яценко Тамари Семенівни

12 липня 2016

2D_8xqwu3SY

Цікавим та науково насиченим видався початок липня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини, адже відкриття,  ставшої вже традиційною, Літньої Авторської школи академіка НАПН України, доктора психологічних наук,  професора, завідувачки кафедри глибинної корекції і психолого-соціальної реабілітації імені  Богдана Хмельницького Тамари Семенівни Яценко – визначна подія не лише для нашого Університету, а й для всієї України.

  Участь у Літній Авторській школі, що тривала з 3 по 8 липня, приймали близько 80 учасників, серед них, молоді та досвідчені науковці,  бойові психологи зони АТО, представники волонтерських міжнародних та українських організацій щодо надання реабілітаційної допомоги людині, практичні  психологи, викладачі, та всі, хто виявив зацікавленість до  глибинного пізнання психіки. Географія поціновувачів методу сягає меж лиш Черкаської області та  охопила провідні ВУЗи  центральної, західної , східної України, Криму, управління патрульної поліції, Міжнародна організація “People in need”,  Центри розвитку, учасники з РФ.

rYsZAt_qkY

Кравченко Оксана Олексіївна, декан факультету ФСПО, тепло привітала на відкритті школи  всіх учасників і побажала плідної праці та наукових звершень.

-6hf6DL3zXU

Яценко Тамара  Семенівна зустрілась з  ректором Уманського державного університету Безлюдним Олександром Івановичем,  та  акцентувала увагу на  плідній  науковій співпраці  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Уманського державного педагогічного університету, презентувала нову монографію “Самодепривація психіки та дезадаптація суб’єкта”.

9fI8xdxc3Qc p7YGVuMCKJY

Нестандартна побудова програми літньої школи сприяла активному включенню та активному пізнанню  методу  соціально-психологічного пізнання, а саме: невербальні вправи вранці та у вечірній час, робота з учасниками школи в  режимі безпосереднього включення в процес глибинної психокорекції,  діалогічна та рефлексивна  складова в подачі  теоретичного матеріалу.

ykjWjaOoAb8

Робота в рамках Школи глибинного  пізнання   не залишила  нікого осторонь від наукового доробку Яценко Тамари Семенівни,  спостерігалась включеність кожного учасника, адже в їх присутності  за допомогою методу глибинного пізнання, розширялись горизонти безпосереднього пізнання на межі свідомого та підсвідомого, в контексті академічної та практичної, глибинної психології.

qKkc9Njfnts

В кінці роботи Авторської школи активного  глибинного  пізнання учасники висловили велику подяку   Яценко Тамарі Семенівні за можливість  входження в авторську методологію психоаналізу та  безпосередню глибинну роботу з власними механізмами психіки,  а також організаторам  семінару-практикуму  – за створення умов ефективної роботи.

Тамара Семенівна подякувала всім учасникам Літньої Авторської школи за плідну працю, високий рівень  емотивного приєднання  всіх учасників, за спільні нові відкриття  та поповнення  емпіричного  глибинно-корекційного матеріалу методу активного  соціально-психологічного пізнання.

Лівандовська Інна