(Українська) Адаптація першокурсників в університеті

22 жовтня 2021

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Дуже важливим питанням в освітньому процесі є проблема адаптації першокурсників до нових умов життя. Вступаючи до закладу вищої освіти студенти зустрічаються із різноманітними труднощами, починаючи від усвідомлення себе студентом та закінчуючи разючими змінами у побуті та найближчому оточенні особистості.

Саме в цей період особливе значення відіграє дослідження адаптаційних можливостей першокурсників та виділення ряду проблем, пов’язаних з їх недостатньою психологічною готовністю до нових умов навчання та життєдіяльності. З цією метою практичним психологом Центру культури та дозвілля «Гаудеамус» Світланою Бобриньовою на всіх факультетах/інституті були проведені заняття з елементами тренінгових технологій «Адаптація I курсу».

Результати дослідження дозволяють виділити проблемні зони, а також наявність ресурсів (конкретної особистості або групи в цілому) для подолання труднощів. За необхідності (або особистим бажанням студентів) можуть бути проведені індивідуальні (групові) заняття / консультації.

Детальніше можна дізнатися, перейшовши за посиланням

Джерело


Фото новини: