Викладачі факультету взяли участь у презентації оновленого інтерфейсу платформи Web of Science Core Collection

16 лютого 2021

Викладачі факультету взяли участь у презентації оновленого інтерфейсу платформи Web of Science Core Collection та можливостей інших Е-ресурсів. Компанія Clarivate провела серію вебінарів, під час яких розказали про особливості оновленого інтерфейсу платформи Web of Science Core Collection, можливості та функції референт-менеджера EndNote, формування авторських профілів тощо.

9 лютого Тема: «Авторські профілі науковця: бонус чи тягар»

Важливим етапом наукової діяльності є оприлюднення отриманих даних. З появою електронних видань, відкритого доступу, створення видання технічні аспекти не є досить складними. Протягом вебінару обговорено основні типи хижацьких видань, на що варто звернути увагу при доборі видання, як перевірити індексацію видання.

10 лютого Тема: «Можливості і функції референс-менеджера EndNote»

Найстарішим з наявних на ринку референс або бібліографічних менеджерів є EndNote. На вебінарі було продемонстровано можливості наповнення та впорядкування власної колекції статей, імпорт публікацій з Web of Science, он-лайн бібліотек, пошукових систем, сайту видання, створення запису власноруч. А також про структуру статті, типи форматів пристатейної літератури і швидке оформлення рукописів за форматом журналу.

11 лютого Тема: «Розширений пошук в новому інтерфейсі»

Протягом вебінару переглянуто, які нові функції з’явилися в новому інтерфейсі Web of Science у січні 2021, вдосконалювали майстерність роботи з Core Collection у новому інтерфейсі, з розширеним пошуком для вирішення більш складних пошукових задач.

12 лютого Тема: «Відкритий доступ та план S»

У вересні 2018 cOAlition S, міжнародним консорціумом грантодавців та установ, було проголошено план S, який має на меті миттєвий доступ до результатів досліджень кожному і мав вступити в дію з 1 січня 2020, але початок було відкладено на 2021. Про десять принципів плану S і готовність до них наших установ, а також про можливості та виклики відкритого доступу, журнали відкритого доступу та вартість публікації розповідала експертка Clarivate з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання Ірина Тихонкова.


Фото новини: