Виховна година з елементами тренінгу «За мить до успіху»

14 квітня 2021

 

Одним із напрямів роботи аспірантів спеціальності 231 Соціальна робота в рамках проходження асистентської (виробничої) практики – є підготовка доктора філософії до забезпечення загальнопедагогічної діяльності, куратора студентської групи у закладі вищої освіти.

О. Р. Поліщук – є куратором студентської академічної групи – П/11-м.

Аспіранткою було проведено виховну годину з елементами тренінгових вправ на тему: «За мить до успіху».

Актуальність даної проблеми сьогодні полягає в тому, що:

  • Знання, якості, мислення сучасної людини мають бути гнучкими, мобільними, конкурентоздатними;
  • Особистість має володіти комунікативною культурою, працювати в команді;
  • Критичне мислення, оцінювання ситуації, вміння знаходити шляхи вирішення проблеми – запорука успіху;
  • Вміння працювати з інформацією, використовувати її для індивідуального розвитку і самовдосконалення – вимоги сучасного життя.

За допомогою Google форми здобувачам було запропоновано пройти анкету: «Риси, що сприяють досягненню успіху», результати анкетування презентовано на слайдах презентації з подальшим його обговоренням.

Було з’ясовано, що в досягненні мети важливо використовувати алгоритм: по-перше, сформулювати мету, відповівши на питання: «Чого я хочу?»; по-друге, уявити шляхи реалізації своєї мети, можливі перешкоди та власні можливості щодо їх подолання; по-третє, діяти!

Учасники конференції взяли активну участь в обговоренні питань щодо складових успіху, прагнень до саморозвитку, самовдосконалення та створення власної формули успіху.


Фото новини: