Волонтерська соціальна робота

25 січня 2017

1

Соціальна робота і волонтерство – два взаємозалежні поняття. Соціальний робітник по своїй суті є волонтером, адже більшість своєї роботи він виконує виходячи з свого душевного покликання. Студенти, які в майбутньому стануть соціальними робітниками, під час навчання вже можуть реалізовувати себе у соціальній роботі. Студенти, що долучаються до студентської соціально-психологічної служби беруть активну участь у соціальних акціях.

2

3

4

5

6

Для прикладу, студенти V курсу (151 та 153 групи) факультету соціальної та психологічної освіти не залишились осторонь біди чотирилапих друзів. Прогноз погоди передбачав наближення сильних морозів і безпритульним собакам необхідний був порятунок. Студенти власноруч змайстрували три теплих будки. Якісні матеріали, утеплення пінопластом, лакування та покриття водонепроникною плівкою забезпечило комфорт та затишок тепер вже щасливим собакам.

7

8

9

10

11

Найбільша будка була розміщена у центральному парку і в ній поселилась велика собача родина. Ще одна будка стала домівкою для собачки, яка очікує цуценят і розміщена вона на території автовокзалу. Третя будка передана до волонтерської організації «Сердце Друга» і в ній поселився пес-інвалід на прізвисько Шумахер.

12

15

14

13

Ініціатор і організатор акції – старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Гребінь Лілія Олегівна: «Я глибоко переконана, що дана акція має глибокий соціальній зміст! Студенти 151 та 153 груп – майбутні соціальні робітники, отже допомога потребуючим це їхнє покликання. В даній акції вони проявили основні професійні якості та навички, такі як емпатія, доброта, самоорганізованість, самовіддача, дисциплінованість, робота в команді… І насамкінець – це просто гарний вчинок! Я пишаюся вами студенти 151 та 153 груп!!!

16