Всесвітній день азбуки Брайля

4 січня 2021

У грудні 2019 року Генеральна Асамблея ООН постановила, що щорічно 4 січня відзначатимуть Всесвітній день азбуки Брайля з метою підвищення обізнаності про значення азбуки для реалізації прав людини сліпих і слабозорих людей.

Факультет соціальної та психологічної освіти активно співпрацює з Уманською ТВПО УТОС під час реалізації проєктів, які стосуються інклюзивного навчання.

У цей день висловлюємо слова вдячності Уманській виробничо-територіальній первинній організації Українського товариства сліпих, в особі директора Нактініса Олександра Григоровича, який надає методичну допомогу у вивченні шрифту Брайля студентами факультету – майбутніми соціальними працівниками і психологами.

Водночас Олександр Григорович є рецензентом науково-методичного довідника «Доступність об’єктів соціокультурної інфраструктури для дітей та молоді з особливими освітніми потребами», підготовленого за результатами науково-дослідної теми «Соціально-психологічна реабілітація дітей та молоді з особливими освітніми потребами засобами інклюзивного туризму» (державний реєстраційний номер: 0119U103978) Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Сподіваємося на подальшу співпрацю!