Всеукраїнський науково-методичний семінар «Освітній простір школи і музею в контексті Нової української школи»

12 квітня 2023

Відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Освітній простір школи і музею в контексті Нової української школи», співорганізаторами семінару виступили Львівський національний університет імені Івана Франка, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Педагогічний музей України, Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова та ін.

Напрями роботи семінару:

  • Нова українська школа: засади формування нового освітнього простору в контексті взаємодії освіти та культури;
  • аналіз міждисциплінарного та інтегрованого підходів до організації освітнього процесу: вітчизняний та зарубіжний досвід;
  • навчання у просторі музею: сучасні методологічні підходи;
  • музейна педагогіка в освітній перспективі НУШ: актуальні можливості.
  • актуалізація соціальної ролі музеїв в умовах воєнного стану.

Науково-методичний семінар зібрав аудиторію науковців та практиків, які вже мають досвід і знання в обговорюваній темі та можливість ознайомитися з роботами своїх колег.

У роботі семінару взяли участь представники професорсько-викладацького складу нашого університету: Оксана КРАВЧЕНКО – докт. пед. наук, професор, декан факультету соціальної та психологічної освіти, тема доповіді «Соціальна реабілітація здобувачів вищої освіти з ООП засобами музейної педагогіки» (співдоповідач Юлія ВАРИВОДА аспірантка Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини); Микола ГАГАРІН – докт. пед. наук, професор кафедри педагогіки та освітнього менеджменту, тема доповіді «Формування у майбутніх учителів образотворчого мистецтва досвіду використання музейної педагогіки у професійній діяльності»; Катерина ЖИТНУХІНА – канд. пед. наук, старший викладач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту УДПУ імені Павла Тичини, тема доповіді «Роль інтегрованого навчання в організації освітнього процесу в умовах НУШ».

Практика проведення тематичних Всеукраїнських науково-методичних семінарів буде продовжена.


Фото новини: