Відбувся захист виробничої (асистентської) практики аспірантів спеціальності «231 Соціальна робота»

27 квітня 2021

27 квітня 2021 року на факультеті соціальної та психологічної освіти відбулась підсумкова конференція виробничої (асистентської) практики здобувачів третього освітньо-наукового рівня за спеціальністю 231 Соціальна робота.

В роботі конференції взяли участь розробники програми практики (Коляда Н. М., доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи; Кравченко О. О., доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, декан факультету соціальної та психологічної освіти; Албул І. В., кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи; Роєнко С. О., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи; Левченко Н. В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи) та здобувачі освіти третього освітньо-наукового рівня за спеціальністю 231 Соціальна робота (Поліщук О. Р., Молоченко І. А.).

Виробнича практика передбачала ознайомлення із специфікою науково-педагогічної діяльності викладача закладу вищої освіти І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації, оволодіння уміннями та навичками організації навчальної, виховної та наукової роботи зі студентами, проведення науково-дослідної роботи в умовах, що максимально наближені до майбутньої професійної діяльності здобувача третього освітньо-наукового рівня.

Аспірантки представили звіти проходження виробничої (асистентської) практики у вигляді презентацій. Здобувачки розповіли не лише про результати своєї роботи, але і про набутий досвід, який вони отримали в результаті проходження практики.

На їхню думку, виробнича (асистентська) практика пройшла досить вдало, оскільки старанно виконували завдання практики. Досвід, який здобули, буде корисним у їхній професійній діяльності.

Груповий керівник проф. Н. М. Коляда відзначила високий рівень проходження виробничої (асистентської) практики здобувачів. Аспірантки під час проходження практики продемонстрували такі якості, як порядність, вимогливість до себе, відповідальність, доброзичливість і повагу в стосунках зі студентською молоддю, науково-педагогічними працівниками кафедри, емпатію, толерантність, уміння мислити проблемно й перспективно, високий рівень емоційно-вольової сфери, психологічної стійкості та врівноваженості.

Бажаємо успіхів у професійній діяльності!


Фото новини: