Відбувся захист виробничої практики здобувачів третього освітньо-наукового рівня вищої освіти «доктор філософії» спеціальності 053 Психологія

12 травня 2021

11 травня 2021 року на кафедрі психології Уманського державного педагогічного університету в онлайн-конференції відбувся захист виробничої практики здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти «доктор філософії» спеціальності 053 Психологія.

У роботі підсумкової конференції взяли участь керівники виробничої практики та розробники програми практики: Сафін О.Д., доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології; Якимчук Б.А., кандидат психологічних наук, доцент, декан факультету початкової освіти; Кравченко О. О., доктор педагогічних наук, професор, декан факультету соціальної та психологічної освіти; Потапчук Є.М.,  доктор психологічних наук, професор Хмельницького національного університету, член ради роботодавців УДПУ імені Павла Тичини, Роєнко С. О., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи; Діхтяренко С.Ю., кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології; Данилевич Л.А, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології.

Про результати виконання завдань виробничої практики, яка проходила чотири тижні на базі кафедри психології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доповідали аспіранти другого року навчання Чупіна К.О., Калишенко К.М. та Іванов В.В.

У своїх виступах аспіранти відмічали важливість виробничої практики, яка допомогла їм поглибити теоретичних знання з психології та методики її викладання як викладача та під час проведення лекцій та семінарських занять, набути практичних умінь та навичок організації освітньої, науково-педагогічної та дослідницької роботи.

Аспірантка Чупіна К.О. у своєму звіті з презентацією також висвітлила проведення науково-дослідної роботи зі струдентами 1 курсу в умовах дистанційного навчання в онлайні, зокрема: організувала тренінгове заняття «Саморозвиток: можливості 2021 року», засідання команди психолого-педагогічного супроводу студентів. Високу активність та старанність аспірантка виявила в період практики в роботі всеукраїнських науково-практичних  конференцій та семінарах.

Аспірантка Калишенко К.М. проходила практику на базі Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченко кафедра військової педагогіки та психології, де ознайомилася з формами та методами викладання педагогічних дисциплін, що використовуються на факультеті, а також їхньому практичному оволодінню; навчилася готувати лекційний матеріал з використанням останніх досягнень в конкретній галузі науки та підбирати матеріали для проведення семінарських та практичних занять.

Про важливіть виробничої практики у формуванні умінь професійного і педагогічного спілкування зі студентською аудиторією розповів аспірант Іванов В.В., який не лише використовував свої наробки, а також вивчав педагогічний досвід у викладачів кафедри.

Захист виробничої практики відбувався конструктивно, зі спрямуванням аспірантів на активізацію роботи над дисертаційними дослідженнями.

Побажаємо аспірантам професійного зростання та успішного виконання наступних освітньо-наукових завдань.

 


Фото новини: