Відбувся науково-методичний семінар для викладачів з досвідом науково-методичної роботи університету

27 січня 2021

У відповідності до плану роботи навчально-методичного Центру професійного розвитку викладачів 20 січня 2021 року в онлайн режимі відбувся науково-методичний семінар для викладачів з досвідом науково-методичної роботи університету (координатор – д.пед.н., професор Бялик О.В.).

На порядок денний виносилося ряд важливих питань, що потребували обговорення. Зокрема, доповідач – юрисконсульт університету Кравченко Роман Михайлович, розкриваючи питання трудових правовідносин у сфері освіти, зосередив увагу на тому, що  держава створює належні умови для ефективної зайнятості науково-педагогічних працівників, відпочинку, медичне обслуговування, сприяє їх працевлаштуванню, підготовці і підвищенню кваліфікації, а при необхідності забезпечує перепідготовку таких осіб. Відповідно до Закону України «Про освіту» науково-педагогічним працівникам гарантовані умови, що передбачають укладення трудового договору, правовий, соціальний професійний захист, право на заохочення за трудові успіхи тощо.

Державний стандарт базової середньої освіти, що затверджений Урядом у вересні 2020 року, є основою для реалізації реформи «Нова українська школа» в 5-9 класах. Доповідач Коберник Олександр Миколайович, д. пед. н., професор завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту, досить детально зупинився на основних позиціях Державного стандарту та зорієнтував науково-педагогічних працівників університету на подальшу професійну діяльність у його реалізації.

Виклики, що постали перед освітніми системами України, зумовлені пандемією СОVID-19, вимагають від освітян та студентів оперативної реакції з метою забезпечення якісної освіти. Про особливості здійснення освітнього процесу в умовах пандемії зазначено д. пед. н., доцентом, професор кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій УДПУ  Ткачук Галиною Володимирівною.


Фото новини: