Військова кафедра оголошує набір студентів на навчання

13 вересня 2017

Військовий – це громадянин України, який проходить дійсну військову службу у складі Збройних сил України. Багатьох із нас приваблює цей статус, адже, напевно, велика кількість людей, а особливо хлопців, колись мріяли одягнути військову форму, крокувати  пліч-о-пліч з іншими, а головне – бути патріотами та захисниками своєї держави.

Саме завдяки військовій кафедрі ваша мрія може стати реальністю.

З цього приводу нам прочитав лекцію завідувач відділу військової підготовки підполковник Горбонос Ігор Миколайович. Він говорив про наступне:

«Студенти нашого університету мають право навчатися на військовій кафедрі, що не перешкоджає їх навчанню за обраною спеціальністю. Але є певні критерії, за якими здійснюється зарахування в курсанти:

  • стан здоров’я, що підтверджується медичною довідкою;
  • рівень освіти – бакалавр.

Тих студентів, які виявили бажання навчатися на військовій кафедрі та виконали всі умови зараховують курсантами військової кафедри Сумського державного університету або Військової академії міста Одеси. Термін навчання – 2 роки. Вартість навчання за 4 семестри складає 16 000 грн. (м. Одеса), 14 500 грн. (м. Суми).

Громадянам, які пройшли повний курс військової підготовки, склали випускний екзамен, прийняли Військову присягу та атестовані до офіцерського складу наказом Міністра оборони України, присвоюється первинне військове звання “молодший лейтенант». 

За додатковою інформацією звертатись:

м.Умань, вул.Садова,2;

військово-мобілізаційний відділ УДПУ,

ауд. 107 (старий корпус університету).


Фото новини: