Вітаємо здобувачів вищої освіти із завершальним етапом вільного вибору дисциплін

7 червня 2021

Завершується 2020-2021 навчальний рік.

Для студентів 1 року навчання та викладачів, які читають навчальні дисципліни на першому курсі, це був особливий рік. Адже вступаючи у ЗВО абітурієнти лише обирали ту чи іншу спеціальність, а протягом навчального року науково-педагогічні працівники повинні були надати належні знання з освітнього компоненту та допомогти студентам переконатися, що їх вибір був правильний.

Для сучасного здобувача освіти обов’язкові компоненти освітньої програми є базою підготовки фахівця з тієї чи іншої спеціальності. Проте сучасні умови життя вимагають від людини нових форм мислення, поведінки і співпраці, відповідальності за власні дії, а, отже, умови здобуття знань вимагають від студентів і нових навичок, а подекуди й мотивації до навчання.

Для цього існують вибіркові дисципліни. Вільний вибір здобувача вищої освіти – це практика, яка викликає зацікавлення в усіх учасників освітнього процесу. Для студента – це відкрита можливість для формування індивідуальної освітньої траєкторії, що сприяє розвитку Soft Skills, для викладача – це можливість працювати із зацікавлено-вмотивованою групою для поглиблення Hard Skills.

На факультеті соціальної та психологічної освіти протягом навчального року відбувалися неодноразові зустрічі студентів з керівництвом факультету, представниками кафедр, гарантам щодо питання вибіркових дисциплін.

Тематичні зустрічі, які розпочалися із знайомства з освітніми програмами, переліком та силабусами вибіркових навчальних дисциплін, завершилися вибором здобувачами навчальних дисциплін та формуванням груп для вивчення цих дисциплін.

Професорсько-викладацький колектив факультету бажає кожному студенту вдалої реалізації особистісного потенціалу в освіті.


Фото новини: