В межах проходження навчальної: ознайомчої практики здобувачі вищої освіти спеціальності 053 Психологія першого (бакалаврського) рівня а саме П/11, П/12 групи. Продовжують знайомитися із соціально, освітніми закладами.

14 березня 2024

13 березня мали можливість відвадити та ознайомитися з діяльністю КЗ «Уманського навчально-реабілітаційного центру Черкаської обласної ради». Здобувачі вищої освіти познайомилися з психологом закладу дізналися специфіку роботи психолога. В навчально-реабілітаційному центрі значна увага психолога приділяється індивідуальній роботі з дітьми, яка націлена на: корекцію та розвиток пізнавальних процесів (пам’ять, уява, мислення, увага); формування психологічного базису для розвитку вищих психічних функцій (розвиток сенсорно-перцептивної діяльності та формування уяви, розвиток розумових здібностей крізь оволодіння діями заміщення та наочного моделювання в різних видах діяльності, розвиток загальної та дрібної моторики); профілактику та корекцію емоційних порушень (формування здатностей до вольових зусиль, довільної регуляції поведінки, подолання негативних якостей характеру дитини з особливими освітніми потребами, попередження та усунення афективних, негативних, аутичних проявів, відхилень у поведінці). Ознайомилися з напрямками робити, сучасними методами реабілітації. Дізналися якими категоріями дітей, що мать особливі освітні потреби надаються послуги навчально- реабілітаційного центру.

Здобувачі вищої освіти надзвичайно вдячні адміністрації, психологу закладу за надану можливість ознайомитися з роботою Центру навчальної реабілітації Черкаської обласної ради. Адже саме завдяки цій зустрічі вони пізнали багато нового, що ще на крок наблизить їх до освоєння майбутньої професійної діяльності.