Гостьова лекція Кононець Наталії Василівни на тему: «Проєктно-дослідна діяльність: технологія освітнього проєкту, елементи проєктного практикуму»

19 листопада 2021

На факультеті соціальної та психологічної освіти відбулася гостьова лекція Кононець Наталії Василівни – д. пед. н., доцента кафедри педагогіки та суспільних наук Полтавського університету економіки і торгівлі на тему: «Проєктно-дослідна діяльність: технологія освітнього проєкту, елементи проєктного практикуму».

Різні заклади освіти, такі, як Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, Бериславський фаховий педагогічний коледж імені В. Ф. Беньковського Херсонського державного університету, Дніпровський фаховий педагогічний коледж КЗВО «ДАНО» ДОР», Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини були представлені викладачами, аспірантами та магістрантами.

Наталія Василівна ознайомила присутніх із власним досвідом розробки та керування проєктами: «Кроскультурний лінгвістичний практикум з української мови», «Цифрова компетентність майбутнього фахівця-еколога», «Мобільні технології навчання (МТН) при вивченні екологічних дисциплін» та ін.

Лекторкою було закцентувано увагу слухачів на висвітленні таких питань, як:

  • процедурв підготовки проєктів;
  • процедура реалізації проєктів;
  • поняття освітнього проєкту та його життєвий цикл;
  • класифікація проєктів;
  • основні характеристики проєкту.

Кононець Наталія Василівна крім теоретичного матеріалу надала кілька практичних порад: як починати участь у проєктах, як формувати тему, на що звернути увагу при плануванні та просуванні проєкту. Наприкінці всі активно взяли участь у інтерактиві, що стосувався актуалізації освітніх проблем. Презентації були дуже цікавими, адже передавали зміст реальних проєктів.

Ми глибоко переконані, що процес написання та керування проєктом розвиває навички критичного мислення, командної роботи, спілкування, міркування, синтезу та стійкості в умовах обмеженого часу та визначеної мети.

Лекція була проведена на високому професійному рівні.

Щиро дякуємо, пані Наталіє, за лекцію. Змістовно. Практико орієнтовано. Актуально. Всеохопно. Корисно.

Аспірантки Джога О. та Пшемінська Л.


Фото новини: