День безпеки в Інтернеті

5 лютого 2019

На факультеті соціальної та психологічної освіти Гендерним центром була проведена акція до Дня безпеки в Інтернеті. Яка привернула увагу до проблем, які зазвичай перебувають у тіні. 

Ця календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Україна долучилася до цього процесу лише в 2008 році. Тоді була створена Коаліція за безпеку дітей в інтернеті. Був створений сайт Onlandia (http://www.onlandia.org.ua/) , на якому можна знайти ретельно розроблені «інструктажі з техніки безпеки» знаходження в інтернет для всіх категорій населення, завантажити спеціальну «дитячу» версію електронної пошти, вільну від вірусів і спаму.

Метою акції є соціальне дослідження, рівня залежності та поведінки студентів в Інтернеті. За результатами, більшу частину свого часу в соціальних мережах проводять дівчата, але вони признають свою залежність.

Цікава інформація. Україна опинилась на першому місці за кількістю жінок, які користуються інтернетом та соцмережами – 57%, або 9,4 млн. Чоловіків, відповідно, 43%. Крім того, Україна на першому місці й серед країн з найбільшою кількістю жінок, які використовують Facebook – 59%, або 7,7 млн.


Фото новини: