День працівника соціальної сфери!

4 листопада 2023

У першу неділю листопада в Україні відзначають День працівника соціальної сфери. Це свято пошани за щоденну, нелегку та потрібну справу – розв’язання соціальних проблем населення, свято людей, діяльність яких сповнена підтримкою та милосердям.
На факультеті соціальної та психологічної освіти функціонує кафедра, яка дотична до цього свята – це кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи, яка славиться високою професіональністю та якістю навчання завдяки своєму досвідченому викладацькому колективу. Ця кафедра грає важливу роль у підготовці майбутніх соціальних працівників, які здатні надавати допомогу і підтримку тим, хто найбільше цього потребує.
Серед тих, кому надають допомогу, є люди з інвалідністю, сироти, пенсіонери, ветерани, а також переселенці, які особливо потребують турботи і підтримки. Фахівці з соціальної роботи надають соціально-психологічну підтримку, консультування та допомагають отримати доступ до необхідних ресурсів та послуг, а також сприяють розвитку і зміцненню соціального капіталу українського суспільства.
У воєнний час роль соціальних працівників стає ще більш важливою, оскільки вони допомагають людям, які опинилися в складних життєвих обставинах через конфлікти і переміщення. День працівника соціальної сфери є часом висловлення побажань про позитивну атмосферу на роботі, чуйність і людяність у відносинах з клієнтами, розуміння та увагу до їхніх потреб, а також важливі цінності професіоналізму і відповідальності. Бажаємо соціальним працівникам здоров’я, особистого благополуччя і віри у краще майбутнє!