Дуальна форма здобуття вищої освіти: початок провадження

18 березня 2024

Дуальна форма здобуття вищої освіти – це спосіб здобуття освіти здобувачами денної форми, що передбачає поєднання навчання в закладах вищої освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для оволодіння програмними результатами, поглиблення практичних умінь і навичок та набуття певної кваліфікації.

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини з 1 березня 2024 р. започатковано практику дуальної форми здобуття вищої освіти на факультеті соціальної та психологічної освіти та Управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Дуальна форма здобуття вищої освіти здійснюється відповідно до освітньої програми «Соціальна робота» (другий (магістерський) рівень вищої освіти), індивідуального навчального плану на 2 семестр 2023-2024 н.р., програми практичного навчання, укладених договорів про співпрацю щодо організації дуальної форми здобуття вищої освіти, про здобуття вищої освіти за дуальною формою та відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Положення про дуальну форму здобуття фахової передвищої та вищої освіти» від 13.04.2023 р. № 426 (зі змінами, наказ МОН України № 710 від 08.06.2023), Положення про дуальну форму здобуття вищої освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини (2024, http://surl.li/qvsur).

18 березня 2024 р. відбулось робоче засідання щодо організаційних та навчально-методичних особливостей дуальної освіти. До обговорення долучились здобувачка ОС «магістр» Тетяна Тарасюк, декан факультету соціальної та психологічної освіти, гарант ОП «Соціальна робота» Оксана Кравченко, завідувач кафедр соціальної та психологічної освіти Ірина Албул, координатор дуальної освіти Наталія Коляда, куратор дуальної освіти Наталія Левченко та науково-педагогічні працівники, які забезпечують викладання освітніх компонентів.