Діяльність аспірантів під час війни

16 травня 2022

Аліна студентка, що навчається на аспірантурі факультету соціальної та психологічної освіти, менеджерка громадської організації та протидіє гендерній нерівності, планувала своє майбутнє, кохала і жила яскравим, щасливим та насиченим життям. Та все це було до 24 лютого 2022 року, до початку повномасштабної війни в Україні. В один момент, разом з цілим світом Аліна зрозуміла, що життя змінено назавжди, що коли країна навчалася, розвивалася і процвітала, це дуже не подобалося Росії, яка толерує тільки насилля, неосвіченість та жорстокість.
Перші години Аліна не могла зібрати до купи свою картину світу, адже так само, як і всі люди не вірила в реальність такого середньовічного варварства, не їла, не спала, ховалася від вибухів у Київському метро. На 3 день до неї звернулися як до фахової психологині, з проханням проводити терапевтичні групи для молоді. Завдяки цьому, знайшла надію та віру в себе і в Країну.
Коли родина відмовилася залишати Київ, єдиним можливим варіантом для Аліни стало стати на захист рідних та своєї Батківщини – долучитися до лав територіальної оборони. Спочатку це не вдавалося зробити через черги, потім через більшу необхідність чоловіків, аніж жінок, але наполегливість взяла гору та Аліна потрапила до лав збройних сил України. Сьогодні, найважчим для Аліни є бачити очі рідних, чути їхні сльози і знати, щоїхня служба навіть важча, ніж твоя. Попри все це. Вона щодня відчуває єдність, підтримку та майбутню перемогу! Як і ми, пишаємося нашими студентами, підтримуємо та віримо в нашу дежаву та нашу перемогу!


Фото новини: