Діяльність Студентської агенції із забезпечення якості вищої освіти факультету соціальної та психологічної освіти

5 червня 2024

 

     Діяльність Студентської агенції із забезпечення якості вищої освіти факультету соціальної та психологічної освіти відбувається відповідно до затверджених планів роботи ФСПО та затвердженого плану роботи Студентської агенції із забезпечення якості вищої освіти факультету соціальної та психологічної освіти на 2023-2024 н. р. та на основі ініціативності здобувачів вищої освіти усіх рівнів.

     Протягом І семестру 2023-2024 н. р. на засіданнях агенції розглядалися питання:

    • про можливість формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти;
    • про академічну свободу здобувачів вищої освіти;
    • про неформальну освіту;
    • про участь у процедурах внутрішнього забезпечення якості ОП;
    • про обговорення результатів опитувань здобувачів вищої освіти.

     Активність учасників Студентської агенції із забезпечення якості вищої освіти факультету соціальної та психологічної освіти протягом І семестру 2023-2024 н. р.:

    • участь у акредитаційній експертизі ОПП «Психологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти акредитації, а саме, взяла участь у онлайн-зустрічі з експертною групою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
    • участь у процесі розробки, моніторингу, оновленні та періодичного перегляду освітніх програм;
    • внесення пропозицій щодо покращення якості освітнього процесу на розгляд робочих груп, засідань кафедр, вченої ради факультету.
    • участь у окремих настановчих та звітних конференціях з практики;
    • участь у конкурсах, конференціях, веб-семінарах, які стосуються забезпечення якості вищої освіти;
    • долучилися до семестрової та випускної атестацій здобувачів вищої освіти спеціальностей «231 Соціальна робота», «232 Соціальне забезпечення», «053 Психологія», «011 освітні, педагогічні науки» за освітніми ступенями «молодший бакалавр», «бакалавр» та «магістр».

      З метою популяризації академічної доброчесності, цього року агенція була координатором роботи конкурсу «Академічна доброчесність: данина моді, чи життєва необхідність?», серед здобувачів освіти та здобувачів вищої освіти, який відбувся за підтримки ВІДДІЛУ СІМ’Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ, Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, Управління освіти і гуманітарної політики Уманської міської ради, факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини у листопаді 2023 р.

     Аналізуючи діяльність Студентської агенції із забезпечення якості вищої освіти факультету соціальної та психологічної освіти, ми маємо переконання, що створення та діяльність Студентської Агенції є доцільними, адже саме від таких структур залежить плідний діалог між здобувачами вищої освіти і керівництвом закладу вищої освіти щодо покращення якості вищої освіти. Їх діяльність сприяє гармонізації відносин між здобувачами ВО і викладачами на всіх рівнях.