ЕКОЛОГІЧНА ВИСТАВКА-ЯРМАРОК КАРТИН «ПЕРЕТВОРИМО ВІДХОДИ У МИСТЕЦТВО» ПРОВОДИЛАСЬ З БЛАГОДІЙНОЮ МЕТОЮ

27 квітня 2016

DSC_6161

21 квітня у вестибюлі навчального корпусу №1 відбулась екологічна виставка-ярмарок аматорських картин «Перетворимо відходи у мистецтво».

Авторами творів мистецтва виступили студенти ІІ-ІV курсів природничо-географічного факультету. Кожна робота відзначалася оригінальністю, глибокою ідейністю та концептуальним підходом. Матеріалами, з яких студенти виготовляли картини, послугували бісер, нитки, тканина, мішковина; відходи деревообробки (тирса), продукти харчування (чай, цукор, сіль, лавровий лист, крупи, перець, кавові зерна), побутовий непотріб (поліетиленові пакети, обгортки від цукерок, яєчна шкаралупа), природні матеріали (морські мушлі, сухі гілки дерев, пісок), а також фотографії, віск та пластилін. Окремі картини виготовлені в техніці квілінг.

DSC_6170

Відвідали благодійну екологічну виставку представники ректорату та професорсько-викладацького складу, студенти, а також польська делегація, яка завітала із візитом до нашого університету. Перший проректор, професор Андрій Гедзик схвалив ініціативу екологів університету та відзначив, що вирішення глобальних екологічних проблем потребує спільних зусиль всього людства. Екологічна ситуація у нашому місті та регіоні залежить від кожного з нас, від спільних зусиль, спрямованих на очищення навколишнього середовища та збереження безцінних природних багатств. Андрій Миколайович закликав бути відповідальними та небайдужими до проблем довкілля.

DSC_6197

Виставка «Перетворимо відходи у мистецтво», що традиційно має екологічне спрямування, адже пропагує природоохоронну роботу, стимулює та організовує студентську молодь до збору і використання відходів для створення творчих робіт, привертає увагу суспільства до екологічних проблем, цього року була організована ще з однією метою – благочинною. Організатори заходу продавали картини, аби зібрати кошти для підтримки студентки з обмеженими можливостями факультету соціальної та психологічної освіти Анни Хоменко.

DSC_6182

Захід досяг своєї мети. Студентська молодь, використовуючи вторинну сировину, проявила свої фантазію, вміння та таланти при створенні картин, а виручені від продажу картин кошти організатори передали студентці.