Залучення представників академічної спільноти до освітнього процесу

3 березня 2023

На факультеті соціальної та психологічної освіти успішно реалізується освітньо-професійна програма «Соціальне забезпечення» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 232 Соціальне забезпечення, галузі знань 23 Соціальна робота.

Унікальність даної освітньої програми полягає у тому, що вона враховує накопичений український та регіональний досвід соціальної роботи, забезпечує міждисциплінарний підхід і передбачає синтез навчальних дисциплін соціального, економічного, фінансового та правового спрямування щодо соціального забезпечення вразливих категорій громадян на рівні громади.

З метою оптимізації підготовки майбутніх бакалаврів з соціального забезпечення організовуються гостьові лекції із залученням представників академічної спільноти України та зарубіжних країн.

Так, 2 березня 2023 року гостьову лекцію провів Сус Тарас Йосипович, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри фінансів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Тема лекції: «План Маршалла для України: соціально-економічні аспекти».

Тарас Йосипович висвітлив питання історії відновлення після ІІ світової війни, навів успішні світові приклади, розкрив ключові секрети успіху, визначив стартові умови для відновлення нашої країни, презентував стратегію економічного відродження України та фактори її реалізації.

По завершенню лекції Тарас Йосипович запросив до дискусії, дав аргументовані та переконливі відповіді на актуальні питання учасників конференції.

Впевнені, що дана лекція посприяє, серед іншого, і формуванню таких програмних результатів навчання: застосовувати базові знання про основи економічної допомоги об’єктам соціального захисту, визначати умови соціально-економічної підтримки різних категорій населення; аналізувати ефективність соціально-економічної підтримки населення та здійснювати відповідну корекцію в межах компетентності; аналізувати та оцінювати рівень матеріально-економічного захисту різних категорій населення; визначати зміст співпраці з організаціями та установами з метою залучення їх до соціального захисту населення та ін..


Фото новини: