(Українська) Захист виробничої практики здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота

26 травня 2023

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На факультеті  соціальної та психологічної освіти відбувся захист виробничої практики здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, освітньо-професійної програми «Соціальна робота (Соціально-психологічна реабілітація)», спеціальність 231 Соціальна робота (161, 162 групи денної форми навчання та 161 група заочна форма навчання).

Особливість виробничої практики полягає в тому, що здобувачі вищої освіти включаються в коло реальних проблем професійної праці фахівців соціальної сфери, ознайомлюються з реальним змістом та обсягом їх роботи.

Студенти факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проходили виробничу практику  практику в установах та закладах соціальної сфери.

За час проходження практики ознайомилися з  нормативними документами,  етичними нормами, технологіями, формами і методами роботи установ та організацій соціальної сфери. До доручених завдань ставилися сумлінно, вміло застосовуючи знання, отримані в університеті.

Під час практики студентам вдалося  набути практичного досвіду організації діяльності соціального працівника у  організація соціальної сфери провести емпіричні дослідження чинників соціальної проблеми, проблем і потреб клієнтів, чинників їх соціальної адаптації та розробки за його результатами рекомендацій щодо роботи соціальних служб;  здійснити професійне втручання в соціальну проблему відповідно до компетенції служби;  дослідити  умови, процесу та результатів діяльності соціальних служб; також студентами освоєно практичні навички індивідуальної і групової соціальної роботи з клієнтами.

Протягом всього періоду практики, здобувачі, уважно і відповідально ставилися до виконуваної роботи. Вивчали методи управління і основні методи мотивації персоналу, посадові обов’язки персоналу, проводили аналіз  діяльності організації, ознайомилися з порядком ведення різних розпорядчих документів, облікової документації, вивчили організаційну структуру.

Особливо відзначаємо виступи та оформлення документації студентів 161 групи денної форми навчання Мельник Дарини Володимирівни, Кравець Анжеліки Валеріївни та 161 групи заочної форми навчання Дубіни Лілії Вікторівни.

Керівництво та персонал установ та організацій соціальної сфери оцінюють роботу студентів, як «високоякісну», що  заслуговує на позитивну оцінку.


Фото новини: