Захист виробничої практики студентами 261 групи

24 листопада 2020

23 листопада на факультеті соціальної та психологічної освіти відбувся в онлайн-режимі на платформі Zoom захист виробничої практики студентами 261 групи денної форми навчання, які здобувають спеціальність 231 Соціальна робота.

Особливість виробничої практики полягає в тому, що здобувачі вищої освіти включаються в коло реальних проблем професійної праці фахівців соціальної сфери, ознайомлюються з реальним змістом та обсягом їх роботи.

Практика мала на меті практичне ознайомлення з установами соціального обслуговування, органами керування соціального захисту, клієнтами соціальних служб й їхніми потребами, методиками й технологіями задоволення цих потреб.

Під час захисту виробничої практики студенти мали можливість показати презентації, фото та відео звіти. Під час проходження практики студенти проаналізували нормативно-правову базу, якою керуються у своїй роботі заклади соціальної сфери, здійснили аналіз установчої документації організації, використовували на практиці технології роботи з різними категоріями клієнтів.

Звіти студентів заслухані, проаналізовані та заслуговують високої оцінки. Хотілося б відзначити звіт Кльоца Костянтина Петровича, який поділився враженнями про проходження виробничої практики на базі Барської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості. Під час проходження виробничої практики Костянтин ознайомився з структурою центру зайнятості, його основними напрямами діяльності і функціями та різними видами документів,  внутрішнім розпорядком закладу. Досить цікаво продемонстрував власний звіт з проходження педагогічної практики Корчевський Євгеній Валерійович, який розповів про основні напрями роботи та завдання, які покладаються на соціального працівника.

Варто відзначити змістовні матеріали практики Загоруйко Віолети Анатоліївни, Калюженко Аліни Андріївни, Похилюк Анни Валеріївни, Бабенка Олега Миколайовича, Притиковської Жанни Вікторівни, які проходила практику в Управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Студенти-практиканти зарекомендували себе, як відповідальні і цілеспрямовані фахівці, які володіють базовими знаннями і всіма необхідними навичками для організації роботи соціального працівника.

Отож, з впевненістю можна стверджувати, що за період проходження виробничої практики студенти набули професійних навиків приймати самостійно рішення в реальних умовах, закріпили та поглибили знання з теоретичних дисциплін та їх застосування до розв’язання актуальних соціальних проблем; одержали навики алгоритму ведення конкретних соціальних випадків та здобули великий довід підготовки до майбутньої роботи за спеціальністю.


Фото новини: